Căderea părului, un simptom precoce pe care nu trebuie să-l ignori. Cauze şi tratament

Caderea parului este o etapa perfect normala a procesului natural de regenerare. O persoana sanatoasa pierde, in medie, cca. 50-100 de fire de par pe zi. Pierderile masive de par, insa, pot indica probleme de alopecie, cat si marca debutul anumitor dezechilibre fiziologice si boli.

14 feb. 2016, 05:22
Căderea părului, un simptom precoce pe care nu trebuie să-l ignori. Cauze şi tratament

De regula, caderea accentuata a parului se soldeaza destul de repede cu zone de calvitie si este insotita de subtierea si miniaturizarea firelor de par existente sau regenerate, scrie secretele.com.

Care sunt cauzele caderii parului?

Caderea parului poate afecta nu numai scalpul, ci intregul corp. Aceasta problema poate fi ereditara, sau se poate datora unor modificari hormonale, afectiuni medicale sau anumitor medicamente. Problema caderii parului poate afecta atat barbatii, cat si femeile sau copiii.

Citeşte şi RUŞINOS. Evenimente ORIBILE în ROMÂNIA. Scandalul care ne va face DE RÂS în TOATĂ LUMEA

1. Afectiuni ale pielii

Exista numeroase afectiuni ale pielii care pot afecta scalpul si care pot duce la pierderea parului. Printre cele mai intalnite afectiuni ale pielii se numara dermatita seboreica, eczemele scalpului, infectia cu ciuperca numita Malassezia furfur, care duce la aparitia matretii, sau psoriazisul scalpului, cauzat de slabirea sistemului imunitar. Aceste afectiuni determina uscarea pielii si provoaca neurodermatite si mancarimi.

2. Dezechilibre hormonale

Dezechilibrele hormonale sunt una dintre cele mai importante cauze ale pierderii parului. Ele se pot datora deficientelor de fier sau disfunctiilor glandei tiroide. De asemenea, nivelurile natural ridicate ale testosteronului pot provoca pierderea parului atat la barbati cat si la femei, dar mai ales la femeile ce sufera de sindromul ovarelor polichistice.

3. Substante medicamentoase

Alte cauze ale caderii premature a parului pot fi medicamentele pe baza de prescriptie medicala cum sunt contraceptivele orale, medicamentele de reglare a tensiunii arteriale, antidepresivele, antibioticele, medicamentele impotriva acneei, agentii chimioterapeutici, imunosupresoarele si analgezicele.

4. Deficiente nutritionale

Deficientele nutritionale cauzate de medicamentele pe baza de prescriptie medicala sau bolile digestive precum boala Crohn si sindromul de colon iritabil, pot determina si ele pierderea parului. Deficientele de proteine, de zinc, vitamina D, si de vitamine din complexul B pof fi foarte daunatoare pentru sanatatea scalpului.

Citeşte şi Motive ciudate pentru care îţi cade părul

5. Stres

Stresul declanseaza reactia de „lupta-sau-fugi”, determinand organismul sa aiba ca prioritate functiile legate de supravietuire.

Fluxul de sange la nivelul scalpului scade, iar cresterea parului stagneaza.

Stresul poate declansa, de asemenea, tricotilomania, o afectiune cronica care presupune smulgerea parului de catre pacient in incercarea de a se calma.

6. Boli autoimune

Bolile autoimune precum Telogen effluvium, in care organismul determina foliculii de par sa intre intr-o „faza de repaus”, determina si ele o stopare a procesului de crestere. O alta conditie autoimuna este Alopecia areata, caz in care sistemul imunitar ataca foliculii de par, cauzand pierderi de par masive.

7. Produse cosmetice pentru par

Anumite produse destinate ingrijirii parului pot afecta persoanele cu scalp sensibil, in special daca acestea contin sulfati sau alti aditivi chimici. De aceea, cel mai indicat este sa folosesti produse naturale care hranesc pielea capului si foliculii firului de par in loc sa le irite.

Cum poti interveni in problemele de cadere a parului

Problema pierderii parului poate fi tratata in mod eficient doar dupa ce ai identificat exact factorii cauzatori sau favorizant. Incearca aceasta masca pentru par pentru a sustine procesul de regenerare a parului si a intari sanatatea scalpului!

Masca pentru par cu ulei de ricin

Uleiul de ricin este un ulei anti-inflamator si antifungic cu efecte grozave asupra pielii capului.

Ai nevoie de:

• Ulei de ricin

• Casca pentru dus

• Un tricou vechi

• Ulei esential (optional)

Instructiuni:

1. Imbraca un tricou vechi, apoi aplica pe palme o cantitate de ulei de ricin de marimea unei monede.

2. Freaca uleiul intre palme pentru a-l incalzi.

3. Incepand de la nivelul scalpului, maseaza uleiul in foliculii de par.

4. Maseaza timp de 5-10 minute.

5. Imprastie uleiul prin par cu ajutorul degetelor si adauga mai mult ulei, daca este necesar.

6. Poarta o casca pentru dus timp de o ora sau pe toata durata noptii. Foloseste o fata de perna veche sau un prosop, deoarece uleiul poate pata lenjeria de pat.

7. Spala parul cu sampon si balsam, apoi aranjeaza-l ca de obicei.

8. Repeta procedeul o data pe saptamana.
– See more at: http://www.secretele.com/2016/02/caderea-parului-un-simptom-precoce-pe.html#sthash.31LKKV3x.dpuf