„Calamity Jane”, românca acuzată de 14 jafuri armate în nordul Italiei, a fost arestată. Era şefa unei bande foarte violente

Elena Alina Stoica, poreclită de polițiștii italieni ”Calamity Jane”, de numai treizeci de ani, se poate lăuda cu o lungă serie de furturi, diferite condamnări, fugi și mandate europene de arestare.z

25 mart. 2017, 20:50
„Calamity Jane”, românca acuzată de 14 jafuri armate în nordul Italiei, a fost arestată. Era şefa unei bande foarte violente

Elena Alina Stoica (30 de ani) era specializată în jafuri în nordul Italiei, în special ăn regiunile Veneto și Friuli. Ea a a fost arestată de poliția austriacă, după o lungă anchetă a carabinierilor de la Departamentul de Investigații din Milano. În Italia trebuie să ispășească o pedeapsă definitivă de cinci ani, șapte luni și o zi pentru asociere în scopul comiterii de infracțiuni, ultraj și tăinuire.

Istoria infracțională a Alinei este bogată în episoade, după cu relatează gazetaromaneasca.com. Bandei sale îi sunt atribuite cel puțin 14 lovituri comise între 2010 și 2014. Grupul era specializat în atacuri armate – și întotdeauna foarte violente – la tutungeriile din Triveneto. Numele său apare pentru prima oară într-un mandat de arestare din iulie 2010. Femeia, la acea vreme de 24 de ani, a fost prinsă după o periculoasă urmărire pe timpul căreia a fost lovită o mașină a carabinierilor. Ea era însărcinată și acest lucru i-a permis obținerea arestului la domiciliu din care însă a evadat în trei zile.

Pe 6 septembrie 2012 reapare la un hotel de patru stele din Milano și sfârșește iar cu cătușe la mâini, însă este dusă în celulă. În octombrie 2013, după un an și jumătate de închisoare, obține din nou arestul la domiciliu. Îi este atribuită o locuință de pe via Ferrari, de aici fuge din nou câteva luni mai târziu: în ianuarie 2014. De atunci i se pierd urmele până în 2017.

După mai multe controale fără rezultat ale autorităților române în locuința familiei de origine a femeii, se descoperă că Alina este legată de șeful unei bande de jefuitori care ”lucrează” în Austria.

Când a fost prinsă, „Calamity Jane” circula pe străzile din Streyregg la bordul unui BMW seria7 condus de șofer. A furnizat date personale false, însă a fost trădată de amprentele digitale.