Călin Popescu Tăriceanu, propus la alegerile prezidenţiale din 2019. Reacţia liderului ALDE

Mai mulţi lideri ai ALDE, între care Graţiela Gavrilescu şi Norica Nicolaim au făcut referire, sâmbătă, la Ploieşti, la conferinţa judeţeană ALDE Prahova, la Călin Popescu Tăriceanu drept posibil candidat la alegerile prezidenţiale de anul viitor, Norica Nicolai afirmând că speră ca anul 2019 ”să fie anul primului preşedinte liberal autentic, şi român, şi liberal”. Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să discute pe acest subiect, spunând că se va consulta cu colegii din partid în privinţa unei eventuale candidaturi.

10 mart. 2018, 17:29
Călin Popescu Tăriceanu, propus la alegerile prezidenţiale din 2019. Reacţia liderului ALDE

Mai mulţi membri ai conducerii Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) prezenţi, sâmbătă după-amiază, la Ploieşti la conferinţa de alegeri a structurilor de conducere ale filialei judeţene Prahova au făcut referire, în discursurile lor, la Călin Popescu Tăriceanu ca la viitorul candidat al formaţiunii pentru funcţia de preşedinte al României la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Vicepreşedintele ALDE, Graţiela Gavrilescu, europarlamentaru Norica Nicolai, dar şi aleşi locali ai ALDE au vorbit, în discursurile lor, despre posibilitatea candidaturii lui Tăriceanu.

Norica Nicolai a spus că speră ca anul 2019 „să fie anul primului preşedinte liberal autentic, şi român şi liberal”.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, la finalul conferinţei ALDE Prahova, dacă intenţionează să candieze la alegerile prezidenţiale de anul viitor, Căllin Popescu Tăriceanu a evitat să dea un răspuns clar.

”Colegii mei îşi pun problema pe care sigur că o să mi-o pun şi eu la un moment dat – ce vom face în 2019 la alegerile euroepene şi la alegerile prezidenţiale. Până atunci, mai curge multă apă pe Prahova şi sigur că o să găsim răspunsul potrivit. O să mă consult împreună cu ei, o să ne consultăm şi sunt convins că o să luăm o decizie bună care să fie, în primul rând, în avantajul mişcării liberale şi România şi a celor care cred că este nevoie de o reprezentare liberală în România” a apus Popescu-Tăriceanu.

Întrebat dacă este interesat de o candidatură pentru cea mai înaltă funcţie în stat, preşedintele ALDE a spus că astfel de decizii nu se iau „pe picior”.

„Ştiu cât de repede trece timpul în politică. De acum mă gândesc la scadenţele electorale din 2019 şi din 2020. Mă gândesc foarte serios şi colegii mei acelaşi lucru. (…) Deciziile astea nu se iau pe picior şi în niciun caz înaintea sau în timpul conferinţei de presă. Dacă o să avem o astfel de decizie de luat, o să convocăm forurile statutare din partid, o să discutăm şi o să luăm decizia” a răspuss Călin Popescu Tăriceanu.