Conducerea PNL a votat alianţa electorală cu PSD şi fuziunea cu ALDE. N. Ciucă: „Există entuziasm şi motivare şi avem încredere că putem duce toate etapele anului electoral 2024”

Consiliul Politic Naţional al PNL, într-unit, duminică, în şedinţă online, a aprobat alianţa electrorală cu PSD pentru alegerile europarlamentare şi fuziunea cu ALDE.

25 mart. 2024, 08:36
Conducerea PNL a votat alianţa electorală cu PSD şi fuziunea cu ALDE. N. Ciucă: „Există entuziasm şi motivare şi avem încredere că putem duce toate etapele anului electoral 2024”

PNL anunţă, duminică seară, după şedinţa Consiliului Politic Naţional, că au fost luate mai multe decizii. În primul rînd, a fost aprobat protocolul de fuziune PNL cu ALDE, fiind acordate 876 voturi ”pentru”.

De asemenea, liberalii au aprobat alianţa electorală PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare. Acest punct al ordinii de zi a obţinut mai puţine voturi decât fiziunea cu ALDE; respectiv 838 voturi ”pentru”.

În plus, PNL a decis numirea lui Vlad Nistor drept membru în Biroul Executiv cu rang de vicepreşedinte, fiind acordate 876 voturi ”pentru”.

”De acum înainte nu avem altceva de făcut decât să ne implicăm cât mai mult în activitatea noastră. Există entuziasm, există motivare şi trebuie să avem încredere în forţele noastre să putem duce toate etapele anului electoral 2024”, a declarat Nicolae Ciucă în interiorul şedinţei referitor la constituirea protocolului de fuziune cu ALDE.

Sedinţa PNL a avut loc duminică, online.

Citeşte şi: Nicușor Dan visează la un nou mandat: „Nu are cum să fie mai rău decât acum. O să negociez”. Ce spune despre contracandidații săi la Primăria Capitalei

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat duminică la Brăila că a fost nevoie de o ”căsătorie de convenienţă” între PSD şi PNL deoarece războiul lui Putin este foarte aproape.

”Vă rog să mă înţelegeţi şi pe mine şi pe ceilalţi, uneori există căsătorii de convenienţă, nu spun de interes, în care îţi respecţi partenerul, că te-a pus mama cu tata să te însori, dar asta nu înseamnă că eşti îndrăgostit. Nu vă gândiţi cumva că suntem îndrăgostiţi cu cei care au condus judeţul ăsta mult timp, nici într-un caz.

Dar în acelaşi timp ştiu ceva, că azi noapte Kievul a fost bombardat, că se pregăteşte cea mai mare ofensivă spre Nikolaiev şi Odesa, mai ştiu că am văzut declaraţiile şi le văd, ale lui Medvedev şi Putin legate de gurile Dunării şi Testamentul lui Petru cel Mare şi mai ştiu o chestiune, că dacă cade Nikolaiev şi Odesa şi dacă Rusia se apropie de Rieni, de Izmail şi atât de aproape de Brăila şi de Galaţi şi de Tulcea, România este într-un real pericol. Iar Moldova este sub un pericol total”, a declarat Rareş Bogdan, citat de News.ro.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Victor Ponta: „Dacă s-ar duce Cîrstoiu să pupe, să dea cu bâta în tarabă, cred că greșește. Altceva, e un manager, un tip educat, civilizat, care trebuie să aibă timp să le spună oamenilor treaba asta”