Căminele studenţeşti, căutate de studenţii din Bucureşti. Cât vor scoate din buzunare pentru cazarea la un cămin privat

Studenţii îşi caută încă de pe acum cazare pentru luna octombrie, când vor începe facultatea. Pentru cei care nu vor sau nu îşi permit să închirieze un apartament sau o garsonieră este şi varianta căminelor studenţeşti.

27 iul. 2018, 06:46
Căminele studenţeşti, căutate de studenţii din Bucureşti. Cât vor scoate din buzunare pentru cazarea la un cămin privat

Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia studenţilor un număr de aproximativ 5300 locuri în căminele proprii. Distribuţia acestora s-a făcut către facultăţi, ţinând cont de principiul proporţionalităţii, în funcţie de numărul de studenţi înscrişi finanţaţi de la buget.

Complexul Grozăveşti are căminele A, B, C, D (parter + 5 etaje) compuse din camere cu două paturi, mobilier pentru două persoane (dulap, masă pentru calculator, scaun) şi lavoar în cameră. Baia este comună; sunt două băi pe fiecare palier, dispuse la capetele culoarului. Căminele sunt renovate şi mobilierul este nou (căminele C şi D – renovate în anul 2006; căminul B a intrat în circuitul cazării în octombrie 2008, în urma unui proces de reparaţie capitală.

Complexul Mihail Kogălniceanu format din căminele A şi B, compuse din camere cu două, trei sau patru paturi; pe fiecare palier se găsesc două băi. Căminele au fost renovate, fiind dotate cu geamuri termopan şi mobilier complet nou.

Căminul Poligrafie are camere cu patru paturi şi două băi comune pe fiecare palier. Căminul a fost renovat în 2007, lucrările constând în izolaţie termică exterioară şi în montarea geamurilor şi uşilor termopan; mobilierul din camere este nou.

Căminul Th. Pallady are camere tip garsonieră, cu hol interior, patru paturi, grup sanitar propriu şi mobilier modern. Căminul a fost renovat în 2007.

Căminul Fundeni are camere cu două paturi şi mobilier corespunzător. Fiecare cameră dispune de grup sanitar în cameră. Căminul a fost izolat termic şi renovat.

Complexul Măgurele este format din căminele Gl, G2, G3, G4 care au în compunere module cu două camere, cu două/trei paturi; dispune de un hol şi de grup sanitar propriu.

CĂMINUL GAUDEAMUS, cel mai nou cămin al Universității din București reprezintă un spațiu de cazare modern pentru 100 de persoane, este destinat masteranzilor și doctoranzilor Universității din București, cu prioritate acelora de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. De asemenea, oferă cazare în regim de casă de oaspeți cercetătorilor și profesorilor invitați din țară sau din străinătate. Căminul cuprinde 42 de camere cu două paturi cu vestibul și băi proprii, 13 camere cu un pat cu vestibul chicinetă și baie proprie, 2 miniapartamente de 2 camere cu vestibul chicinetă și baie proprie, o cameră pentru persoane cu dizabilități.

Studenţii care au obţinut un loc buget scot din buzunare 120 de lei lunar pentru o cameră cu două locuri, iar cei care au fost admişi pe locurile cu taxă au de plătit între 250-300 LEI pe lună.

Caminele private sunt mereu o optiune pentru studentii care nu au primit camere de camin de la stat sau pentru cei care vor sa stea in conditii mai bune. Preturile nu sunt deloc de neglijat si difera in functie de tipul camerei, de numarul de persoane si de zona in care se afla campusul. De exemplu, pentru o cameră dublă, studenţii scot din buzunare 700 de lei pe lună, în timp ce pentru o cameră triplă, 500 de lei pe lună.