Campanie pentru promovarea activităţii fizice în rândul elevilor

Un program pentru promovarea activității fizice în rândul copiilor, care va fi implementat în șase școli din cartiere unde locuiesc familii cu venituri mici din București, Cluj și Timișoara, a fost lansat luni de Federația Mondială a Inimii și Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal, în parteneriat cu Fundația Română a Inimii.

26 oct. 2015, 12:29
Campanie pentru promovarea activităţii fizice în rândul elevilor

Prin programul „Cu mișcare, inima e zâmbitoare!”, copiii vor învăța importanța activității fizice și vor fi încurajați să fie mai activi. În acest sens, au fost realizate materiale și dezvoltate o serie de activități pentru a-i inspira pe antrenorii și profesorii de sport să-i încurajeze pe copii să facă activitate fizică zilnic, într-un mod mai distractiv, precum și pentru a ajuta părinții, profesorii și antrenorii să înțeleagă modul în care copiii pot trece peste barierele către activitatea fizică zilnică, precum lipsa de timp.

Materiale educaționale pentru copii și ghidul de practică pentru profesori și părinți cu privire la beneficiile activității fizice dezvoltate în cadrul acestei campanii vor fi disponibile gratuit. Materialele le oferă copiilor sfaturi practice și idei despre cum să fie mai activi la școală, dar și acasă.

Totodată, în școlile înscrise în campanie, copiii vor participa la un concurs de mers pe jos ce va pune accent pe creșterea ponderii activității fizice mai degrabă decât pe competitivitate.

„Din păcate, România rămâne una dintre puținele țări europene în care cea mai mare parte a deceselor sunt cauzate de bolile de inimă”, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Fundației Române a Inimii, conf. dr. Ioan Mircea Coman.

Potrivit acestuia, date recente la nivelul Uniunii Europene arată că există costuri suplimentare de circa 80 de miliarde de euro determinate de boli produse de sedentarism.

„Medicii sunt din ce în ce mai buni, spitalele sunt din ce în ce mai dotate, dar ar fi bine să le dăm cât mai puțin de lucru acestor specialiști. (…) Federația Română de Fotbal vrea să intre mai mult în fotbalul școlar, să mergem în școli de la clasa întâi chiar. Avem niște proiecte să începem de la grădiniță”, a spus managerul Departamentului de scouting al Federației Române de Fotbal, Aurel Țicleanu.