Campion mort la lotul naţional în condiţii suspecte. S-a stins la spital din cauza unei accidentări banale

Luptătorul Cosmin Aluchiănesei a murit. Tânărul de nici 16 ani, component al lotului național de cadeți s-a stins, duminică, din cauza unei accidentări ce părea a fi banală, contuzie suferită la un antrenament. Cosmin Aluchiănesei a fost trimis acasă de medici și pus să se trateze cu unguente, calmante și repaus fizic. La nici 48 de ore, de la această recomandare medicală, bietul copil s-a stins, cu dureri înfiorătoare la șold, un pat de spital din Botoșani!

02 mai 2017, 08:35
Campion mort la lotul naţional în condiţii suspecte. S-a stins la spital din cauza unei accidentări banale

Peste numai câteva zile, Cosmin urma să împlinească 16 ani. De fapt, era vorba de o dublă sărbătoare în care avea să marcheze nu numai ziua sa de naștere, ci și împlinirea a fix doi ani de când face sport de performanță în echipa de lupte a CS Botoșani. „A fost descoperit și adus la sală cu câteva zile înainte de a împlini 14 ani. Acum, tot cu câteva zile înainte de a face 16 ani va fi înmormântat”, ne-au spus, răpuse de durere, rudele sale.

Ce a declanșat nenorocirea care l-a răpit pe Cosmin acestei lumi? În timpul unui antrenament efectuat vineri cu colegii de la lotul național de cadeți, luptătorul a efectuat un procedeu care i-a adus o accidentare la șold. Părea ceva banal, ca multe alte lovituri pe care tânăra speranță a luptelor românești la încasase în timpul durelor încleștări pe saltea. A oprit antrenamentul care se derula la sala de atletism din Bacău și s-a dus în camera sa de cantonament care este undeva sub peluza Stadionului Municipal. Și-a sunat un unchi, i-a spus ce a pățit, după care a fost la spital, la control.

„M-a sunat și mi-a spus că-l doare șoldul foarte rău. Am fost cu el la Urgență, la Bacău. Medicii l-au consultat, i-au făcut radiografii, dar ne-au spus că nu se vede nici o leziune, nici o fractură. Au zis că nu are nimic grav, că își revine. Ne-au recomandat unguente, calmante și un repaus de 5-7 zile. Însă, până seara, copilului i s-a făcut și mai rău. Vomita și nu mai putea să mănânce”, au povestit rudele sale. pentru Libertatea.

Sportiv de performanță, cu trupul călit în bătălii dure, Cosmin Aluchiănesei a avut puterea să mai meargă o dată la un control medical, tot la Bacău, dar la Pediatrie. Dar și de astă dată a primit recomandări de genul „pune gheață și fă masaj”. Apoi, cu dureri îngrozitoare la șold a plecat, cum numai el a știut, în miez, de noapte, la Botoșani. Cu un microbuz a ajuns în oraș, apoi cu tatăl său care l-a așteptat la autogară, în comuna Călărași, localitatea natală. Cum starea sănătății sportivului trimis să se trateze cu gheață și cu unguente s-a agravat galopant în acea noapte, părinții speriați au luat decizia să-l ducă în regim de urgență la Spitalul din Botoșani unde componentul lotului național de cadeți a rămas internat. Doar o noapte a mai apucat bietul Cosmin în unitatea spitalicească moldavă pentru că, duminică dimineață, a murit pe un pat de spital.

„Nimeni nu spune ce a pățit copilul ăsta. I s-au recomandat unguente, masaje, calmante și reapus… Dar el a murit cu zile, în chinuri îngrozitoare, cu dureri extrem de mari, sub ochii medicilor. Părinții au vrut să-l trimită la Iași dar medicii de la Botoșani le-au zis că nu e nevoie, că nu e nimic grav. Și băiatul a murit”, au mai spus membrii familiei sportivului mort în codiții suspecte.De altfel, moartea lui Cosmin Aluchiănesei – care a îndoliat o familie și a șocat lumea sportului -, face acum obiectul unei anchete a judiciariștilor băcăuani.