CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL FEMININ 2015: SUA şi Canada se bat pentru supremaţie

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL FEMININ 2015: Campionatul Mondial rezervat sexului frumos gazduit de Canada a ajuns la punctul culminant, cel al confruntarii cu titlul pe masa, finala urmand sa si-o dispute o reprezentanta a continentului nord american si una a celui asiatic, Europei revenindu-i doar bronzul.

05 iul. 2015, 17:49
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL FEMININ 2015: SUA şi Canada se bat pentru supremaţie

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL FEMININ 2015: Duminica (de fapt luni dimineata la ora Romaniei 02.00), la Vancouver, se vor afla fata in fata SUA si Japonia, americancele fiind duble campioane ale lumii (1991 si 1999) in vreme ce selectionata ”tarii soarelui rasare” este detinatoarea en-titre a trofeului (2011).

Marea perdanta a competitiei de peste Atlantic ramane insa campioana Europei, Germania, care, cumva surprinzator, a ratat si ultima treapta a podiumului, pierzand finala mica, cu 1-0, in fata Angliei.

De mentionat ca FIFA a dat ultimul act al editiei 7 a Campionatului Mondial pe mana unei arbitre din Ucraina, e vorba de Kateryna Mouzul. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL FEMININ, CUPA MONDIALA DE FOTBAL FEMININ: Federația internațională de fotbal (FIFA) intenționează să testeze pentru determinarea genului toate jucătoarele participante la Cupa Mondială feminină care se va disputa în luna iunie în Canada, relatează ziarul german Bild.

FIFA încearcă astfel să prevină o situație similară cu cea de la Mondialul 2011 din Germania, unde s-a dovedit că trei jucătoare ale echipei Guineei Ecuatoriale erau de fapt bărbați.

Reprezentanta selecționatei Germaniei, Doris Fitschen, susține însă că aceste teste nu își au rostul și garantează că toate cele 23 jucătoare din lot sunt femei și au certificatele medicale ce confirmă acest lucru.

Dezbaterile privind sexul sportivelor au luat amploare după cazul atletei sud-africane Caster Semenya, campioană mondială și vicecampioană olimpică la 800 m, despre care existau suspiciuni privind sexul ei real.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/campionatul-mondial-de-fotbal-feminin-teste-de-determinare-a-sexului-la-cupa-mondiala-de-fotbal-feminin_224622.html#ixzz3f2ZPm6CX