Când scăpăm de ploi: PROGNOZA METEO pe trei zile

PROGNOZA METEO. Ziua de vineri nu aduce o schimbare din punct de vedere termic, însă sâmbătă şi duminică vom avea parte de o zi cu vreme specifică mai degrabă sezonului de vară. Din păcate, meteorologii prognozează că de luni vremea devine instabilă, cu ploi şi vânt puternic.

24 apr. 2014, 14:26
Când scăpăm de ploi: PROGNOZA METEO pe trei zile

PROGNOZA METEO. Tot instabilă rămâne vremea şi pe parcursul zilei de vineri, când aversele cad în continuare pe arii extinse în Oltenia, Muntenia, Banat, Crişana şi Moldova, iar tunetele şi fulgere însoţesc frecvent aceste ploi. Nici în celelalte regiuni nu va fi o zi deplin însorită, pe alocuri plouă şi în restul teritoriului, iar la nivel izolat, mai ales în zonele de deal şi de munte, încă se depăşesc 15…20 l/mp. Vântul continuă să sufle şi el cu putere în sudul ţării şi la munte, temporar şi în alte zone ale ţării, iar la amiază temepraturile se vor încadra între 15 grade pe litoral şi 23 de grade în nord-vest.

CODUL GALBEN de ploi se prelungeşte. Vezi zonele vizate

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, norii stau adunaţi şi din când în când cad averse însoţite de descărcări electrice şi vânt în rafale, vremea nu se îndreaptă nici, iar la amiază vor fi 17…18 grade în termometre, resimţite însă că mai puţine datorită umezelii şi vântului agitat.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea se îndreaptă şi devine, în sfârşit frumoasă, iar în regiunile intracarpatice va fi şi ceva mai caldă decât ar fi normal la această dată calendaristică. Iar cei câţiva nori care încă rătăcesc pe cer preferă regiunile vestice şi sud-vestice, unde însă doar izolat şi trecător mai cad câteva picături de ploaie. În schimb, vântul nu se domoleşte, încă se agită prin zona montană, dar şi în regiunile sudice ale ţării noastre. În aceste condiţii, la amiază termometrele vor indica 14 grade pe litoral, în timp ce în nord-vestul şi centrul ţării temperaturile se avântă spre 24 de grade la umbră.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă, vremea devine frumoasă, iar ziua va fi atât cât trebuie de caldă, cele 19…20 de grade aşteptate la amiază reprezintă valoarea normală la sfârşit de aprilie. Fără ploi, cu mult soare, dar şi cu vânt ceva mai sprinten peste zi.

Vezi şi PROGNOZA PE TREI LUNI

PROGNOZA METEO. Duminica va fi o zi frumoasă ca aspect, însorită în mare parte din ţară, dar cu vânt mai agitat în regiunile sudice, estice şi centrale. Şi abia spre seară şi în noaptea următoare, în sud-vestul şi sudul ţării se adună nori ce lasă doar pe alocuri averse cu tunete şi fulgere. Iar la amiază temperaturile pornesc de la 15 grade în zona litoralului şi ating 23, local,  în Crişana şi în Transilvania.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică, mare parte din zi va fi soare, dar şi vânt mai sprinten, la amiază vor fi 19…20 de grade potrivite pentru data din calendar, iar către seară se adună nori ce pot să lase câteva ploi de scurtă durată.

PROGNOZA METEO. Luni vorbim despre o vreme mai instabilă. Soarele se mai ascunde după nori şi plouă la nivel local în vestul, sudul şi estul ţării, dar şi în zona de munte, iar în restul ţării cad numai câţiva stropi, spre seară. Vorbim despre averse, izolat vor fi şi fenomene electrice, iar în sudul Banatului şi pe crestele înalte de munte vântul încă este agitat. În aceste condiţii maximele se vor încadra între 15 şi 23 de grade la scara întregii ţări. Iar pentru zilele următoare meteorologii spun că ploile încă îşi vor face simţită prezenţa din când în când, iar temperaturile rămân cele potrivite pentru data din calendar.