Capitala sub NĂMEŢI. Val de viroze şi fracturi, şcoli închise şi şoferi izolaţi pe străduţe secundare

Camerele de gardă ale spitalelor din Bucureşti şi cabinetele medicilor de familie sunt luate cu asalt zilele acestea de persoane cu fracturi, viroze şi afecţiuni respiratorii. Şcolile au rămas închise şi joi în 14 judeţe afectate de viscol, dar şi în Capitală. Nici şoferii bucureşteni nu duc o viaţă mai bună. Autorităţile nu au deszăpezit şi străzile secundare, iar maşinile răman adesea blocate în nămeţi.

30 ian. 2014, 08:37
Capitala sub NĂMEŢI. Val de viroze şi fracturi, şcoli închise şi şoferi izolaţi pe străduţe secundare

Din ce în ce mai multe persoane se prezintă zilele acestea la camerele de gardă ale spitalelor din Capitală, cele mai multe acuzând fracturi în zona membrelor.

În medie, 60 de persoane se prezintă pe zi la secţia de ortopedie a Spitalului Universitar, iar 40 dintre acestea au fracturi ale membrelor, informează România TV. Medici de familie spun şi ei că 6 din 10 pacienţi care se prezintă la cabinet au afecţiuni respiratorii şi pneumonii.

CITEŞTE ŞI Alertă în România: Sate ÎNGROPATE în nămeţi, oameni DISPERAŢI, operaţiuni de salvare DIFICILE

Tot din cauza viscolului şi a ninsorii, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis ca şcolile să rămână închise şi joi. De asemenea, şi Universitatea din Bucureşti a anulat toate activităţile didactice programate pentru joi.

Foarte multe străzi secundare din cartierele bucureştene nu au fost deszăpezite, astfel că şoferii au mari dificultăţi să iasă cu autoturismele din parcări. De exemplu, pe mai multe stăzi din sectorul 6 nu a trecut niciun utilaj de deszăpezire, iar şoferii rămân adesea blocaţi cu maşina.

VEZI ŞI Au înfruntat VISCOLUL şi NINSOAREA pentru cele mai bune imagini. Vezi ce au păţit reporterii România TV