Care sunt şansele să te îmbolnăveşti de CANCER

Noile cercetari ar putea prezice care este riscul tau de a face cancer la un moment dat, in viata.

05 mart. 2015, 09:52
Care sunt şansele să te îmbolnăveşti de CANCER

Sa auzi de la doctorii tai cuvintele „ai cancer” este o situatie pe care nimeni nu si-ar dori sa o experimenteze in niciun moment al vietii.

Dar in mod socant, jumatate dintre toti adultii vor primi un diagnostic de cancer, potrivit unui nou studiu publicat in British Journal of Cancer, care prezice ca unul din doi adulti din Marea Britanie, nascuti in 1960, vor dezvolta boala aceasta in timpul vietii lor.

Citeşte şi Ce păţeşti dacă mănânci usturoi pe stomacul gol

Impartit pe sexe, cifrele le favorizeaza usor pe femei, dar doar pentru ca barbatii fumeaza mai mult. Barbatii nascuti in 1960 au un risc de a face cancer in timpul vietii lor de 53,5%, in timp ce riscul este de 47,5% pentru femei.

Studiul prognozeaza o crestere a procentelor persoanelor care vor fi diagnosticate cu cancer. In schimb, doar 1 din 3 rezidenti din Marea Britanie nascuti in 1930 a fost predispus sa se imbolnaveasca de cancer.

Vestile sunt destul de infricosatoare, mai ales ca in America statistica este destul de apropiata de cea a britanicilor. Studiile arata ca se asteapta ca 1 din 2 barbati si 1 din 3 femei din Statele Unite ale Americii sa fie diagnosticati cu cancer.

Citeşte şi Un simplu ALIMENT poate distruge celulele canceroase

Insa aceste cifre si statistici reflecta si cateva lucruri esentiale, sustin reprezentantii din cadrul institutiei American Cancer Society: in primul rand, oamenii traiesc acum mai mult, iar varsta inaintata este un factor de risc semnificativ pentru cancer.

Citeste mai mult pe feminis.ro.