Carmen Dan: Absolvenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” vor fi angajaţi în luna iulie

Cei 522 de absolvenți ai Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" vor fi angajați în structurile MAI până la sfârșitul lunii iulie, a anunțat vineri ministrul Carmen Dan.

14 iul. 2017, 12:08
Carmen Dan: Absolvenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” vor fi angajaţi în luna iulie

Carmen Dan, care a participat la festivitatea de absolvire, a declarat că există un deficit de personal la MAI de 20.000, dintre care 9.600 la nivelul Poliției.

„Ne bucurăm că avem posibilitatea și cu ocazia absolvirii acestei promoții să direcționăm către Poliție în jur de 500 de ofițeri și nu e singurul lucru. (…) În afară de repartizarea acestei promoții, în perioada iulie — septembrie vom avea o trecere din corpul subofițerilor în corpul ofițerilor pentru circa 1.500 de subofițeri și sper ca spre sfârșitul anului să facem și angajări din surse externe. Aduc aminte o veste bună că și militarii din MAI beneficiază de cei 15% care s-au acordat personalului militar din MApN”, a spus Dan.

Ministrul de Interne i-a felicitat pe absolvenții academiei și i-a îndemnat să facă dovada responsabilității lor în locurile unde vor lucra.

„Asistăm la un moment emoționant, încărcat de mândrie și responsabilitate. (…) Toți peste 500 de absolvenți intră o nouă etapă a vieții mult mai dificilă în care vor purta responsabilitatea siguranței comunităților unde vor lucra. Dragi absolvenți, vreau să credeți cu tărie că fiecare dintre voi contează pentru sistemul de ordine publică și siguranță națională. (…) Cred în potențialul acestei generații, MAI are nevoie de oameni tineri bine pregătiți, specialiști în domeniile în care vor lucra, vă asigur că vă așteptăm la noile locuri de muncă cât mai repede”, le-a spus ministrul tinerilor polițiști, transmite Agerpres.

Rectorul academiei, Daniel Costel Torje, a transmis și el absolvenților totala sa apreciere față de munca lor de a deveni ofițeri de Poliție.

„Calitatea cea mai de preț a unui polițist este onoarea, demnitatea de a respecta cuvântul dat. Prin acest jurământ ți-ai sădit în suflet sămânța iubirii față de țară, ți-ai legat destinul de mormintele strămoșilor tăi, ți-ai contopit viitorul cu viitorul acestei țări. Să nu uiți că societatea așteaptă de la tine să te implici în apărarea democrației, în apărarea valorilor statului de drept, să lupți cu ardoare împotriva oricăror forme de încălcare a legii, să fii onest și demn de uniforma pe care o porți”, le-a transmis Torje tinerilor.

Printre absolvenții promoției din acest an se află și tineri din Republica Moldova — nouă, dar și din Palestina — zece.

La ceremonia de absolvire au fost prezenți și reprezentanți ai Ambasadei Franței la București.