CASTIGATORI OSCAR 2017: Premiile OSCAR sunt LIVE în această noapte. LISTA PREMIILOR OSCAR 2017

CASTIGATORI OSCAR 2017: Musicalul "La La Land" a primit cele mai multe nominalizări - paisprezece-, un număr record în istoria premiilor Oscar-, în timp ce Meryl Streep a devenit artistul cu cele mai multe nominalizări individuale la Oscar din istorie, la cea de-a 89-a ediţie a premiilor Oscar.

26 feb. 2017, 16:27
CASTIGATORI OSCAR 2017: Premiile OSCAR sunt LIVE în această noapte. LISTA PREMIILOR OSCAR 2017

CASTIGATORI OSCAR 2017 UPDATE 07:04 Premiul Oscar pentru cel mai bun film: „Moonlight”, regizat de Barry Jenkins

Moment jenant la Premiile Oscar 2017 după ce Warren Beatty a anunţat greşit iniţial că „La La Land” este cel mai bun film, corectându-se ulterior cu anunţul că pelicula care a obţinut titlul de cel mai bun film este „Moonlight”.

La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Arrival”, „Fences”, „Hacksaw Ridge”, „Hell or High Water”, „Hidden Figures”, „Lion”, „Manchester by the Sea” şi „La La Land”.

 

UPDATE 06:54 Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Emma Stone pentru rolul din „La La Land”

Este vorba de primul Oscar şi cea de-a 2-a nominalizare pentru Emma Stone.

La această categorie au mai fost nominalizate Isabelle Huppert pentru „Elle”, Ruth Negga pentru„Loving”, Natalie Portman pentru „Jackie”, Emma Stone pentru„La La Land”, Meryl Streep pentru „Florence Foster Jenkins”.

„Cred ca un astfel de moment e o uniune dintre noroc si şansă. Vreau sa ii multumesc lui Damein Chazelle pentru ocazia pe care mi-a oferit-o. Iti mulţumesc, Ryan Gosling pentru că m-ai făcut să râd şi pentru că mi-ai fost partener în aceasta aventură nemaipomenită.”, a declarat actriţa.

 

UPDATE 6:47 Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck, „Manchester by the Sea”

Este primul Oscar pentru Affleck şi cea de-a 2-a nominalizare din cariera actorului.

Printre actorii nominalizaţi la această categorie s-au numărat Andrew Garfield, „Hacksaw Ridge”, Ryan Gosling pentru „La La Land”, Viggo Mortensen pentru „Captain Fantastic” şi Denzel Washington pentru rolul din „Fences”.

UPDATE 6:40 Premiul Oscar pentru regie: „La La Land”, regizat de Damien ChazelleEste vorba de cel mai tânăr regizor de la Hollywood care a primit Oscarul pentru regie.

„Vă mulţumesc foarte mult. E o onoare pentru mine. Mulţumesc colegilor mei nominalizati. Vă mulţumesc pentru sursa de inspiratie pe care mi-aţi oferit-o, pentru modelul vostru.”, a declarat tânărul regizor.

La această categorie au mao fost nominalizaţi Denis Villeneuve, „Arrival”, Mel Gibson, Hacksaw Ridge, Kenneth Lonergan, „Manchester by the Sea”, Barry Jenkins, „Moonlight”.

Filmele nominalizate la premiul pentru regie au fost prezentate de actriţa Halle Berry.

UPDATE 06:32 Cel mai bun scenariu adaptat: „Moonlight”, de Barry Jenkins şi Tarell Alvin McCraney

UPDATE 06:29 Cel mai bun scenariu original: „Manchester by the Sea”. Este vorba de primul Oscar şi cea de-a 4-a nominalizare din carerieră pentru Kenneth Lonergan.

UPDATE 06:17 Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală: „La La Land”

UPDATE 06:12 Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz pentru „La La Land”.

La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Jackie”, „La La Land”, „Lion”, „Moonlight”, „Passengers”.

UPDATE 6:00 Cântăreţul John Legend a susţinut un moment artistic pe scena Doly Theatre, interpretând la pian, dar şi vocal un cântec din musicalul „La La Land”. 

UPDATE 05:58 Premiul Oscar pentru regie de imagine: „La La Land”, Linus  Sandgren.

UPDATE 05:51 Jimmy Kimmel a distrat publicul prezent în sala Dolby Theatre scriindu-i două mesaje pe Twitter preşedintelui Donald Trump, întrebându-l dacă este treaz şi spunându-i că Meryl Streep (despre care Trump a declarat în trecut că este„o actriţă supraevaluată”) îi transmite salutări.

UPDATE 05:47 Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj: „Sing”

UPDATE 05:42 Oscarul pentru cel mai bun documentar scurtmetraj: „The White Helmets”, un documentar despre 

UPDATE 05:35 Premiul Oscar pentru montaj de film: „Hacksaw Ridge” pentru John Gilbert Acesta a mai fost nominalizat la Oscar pentru „Stăpânul inelelor”.

La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Arrival”, „Hell or High Water”, „La La Land” şi „Moonlight”.

UPDATE 05:30 Premiul Oscar pentru efecte vizuale: „The Jungle Book”

UPDATE 05:13 Premiul Oscar pentru Decoruri: „La La Land”

Premiile Oscar pentru Decoruri au fost prezentate de actorii din „Fifty Shades of Grey”, Jamie Dornan şi Dakota Johnson.

UPDATE 05:11 Cel mai bun film de animaţie: „Zootopia”

UPDATE 05:08 Cel mai bun scurtmetraj animat: „Piper”, decernat lui Alan Barillaro Marc Sondheimer

UPDATE 04:54 „The Salesman” de Asghar Farhadi a obţinut premiul pentru cel mai bun film străin.

Charlize Theron însoţită de Shirley Maclane au prezentat cel mai bun film străin, în selecţie intrând peste 80 de filme străine, dintre care au fost nominalizate cinci.

La această categorie au mai fost nominalizate producţiile „Toni Erdmann” (Germania), „A Man Called Ove” (Suedia), „Land of Mine” (Danemarca) şi „Tanna” (Australia).

„Cu mare onoare primesc acest premiu valoros pentru a 2-a oară. Am ales să procedez astfel alăturându-mă cauzei celor care susţin că imigranţii din cele 16 ţări ar trebui să fie primiţi în SUA.”, a transmis regizorul Farhadi într-o scrisoare de muţumire.

UPDATE 04:40 Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a revenit actriţei Viola Davis pentru rolul din lungmetrajul „Fences”. Este vorba de primul Oscar pentru Davis, actriţa mai fiind nominalizată la premiile Academiei Americane de Film de trei ori.

 

Nominalizate la această categorie au mai fost actriţele Naomie Harris pentru „Moonlight”, Nicole Kidman pentru rolul din „Lion”, Octavia Spencer pentru „Hidden Figures” şi Michelle Williams pentru rolul din „Manchester by the Sea”.

UPDATE 04:30 Premiul Oscar pentru mixaj sonor – i-a revenit echipei filmului „Hacksaw Ridge”.

UPDATE 4:26 Sofia Boutella şi Chris Evans au prezentat categoria Premiul pentru montaj sonor. Acesta i-a revenit lui Sylvain Bellemare pentru montajul sonor al filmului „Arrial”.

Moment inedit la Premiile Oscar, cutiuţe cu bomboane pentru public  au fost lansate în sală, spre deliciul participanţilor. 

UPDATE 04:20 Cheryl Boone Isaacs, preşedintele Academiei Americane de Film Academy of Motion Picture Arts and Sciences a avut o scurtă intervenţie declarând: „În această seară e dovada că arta nu are limite, nu are o singură limbă şi nu aparţine unei singure confesiuni”, feliciând toţi nominalizaţii.

UPDATE 04:10 Cel mai bun film de documentar, decernat pentru „O.J.: Made in America”

Premiul a fost ridicat de Ezra Edelman Caroline Waterlow. „Dedic acest premiu victimelor violenţelor poliţiei şi victimelor rasismului”, a declarat Edelman.

UPDATE 04:00 Echipa serialului „Hidden figures”, alături de întreaga audienţă a galei Oscar, au ovaţionat-o în picioare pe matematiciana NASA Katherine Johnson.

UPDATE 04:00 Premiul Oscar pentru design de costume a fost decernat lui Coleen Atwood pentru costumele filmului „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, fiind vorba de cel al 4-lea Oscar câştigat de aceasta de-a lungul carierei sale.

UPDATE 3:57 Premiul Oscar pentru cele mai bune costume, coafură şi machiaj a fost decernat echipei filmului „Suicide Squad” (Alessandro Bertolazzi, Georgia Gregorini şi Christopher Nelson)

„Eu sunt un imigrant, eu vin din Italia şi premiul este pentru toţi imigranţii care lucrează. Mulţimim din suflet tuturor”, au declarat membrii echipei filmului blockbuster „Suicide Squad”.

UPDATE 03:45 Actorul Mahershala Ali a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolul său din filmul „Moonlight”. El a devenit primul actor de religie musulmană care a câştigat un premiu Oscar.

„Vreau să le mulţumesc profesorilor mei pentru că au fost nemaipomeniţi. Nu e vorba despre tine în film, ci despre personaj. Sunt binecuvântat că am avut această ocazie…Distrbuţia a fost deosebită, o experienţă încântătoare să lucrez cu voi. Vă mulţumesc tuturor. Îi mulţumesc soţiei care tocmai a născut o fetiţă acum patru zile. Vă mulţumesc încă o dată, vă doresc multă pace şi Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a declarat  Mahershala Ali în discursul său de mulţumire.

UPDATE 03:45 Actriţa Alicia Vikander prezintă actorii nominalizaţi la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar

La această categorie au fost nominalizaţi actorii Mahershala Ali pentru  „Moonlight”, Jeff Bridges pentru „Hell or High Water”,
Lucas Hedges pentru „Manchester by the Sea”, Dev Patel pentru „Lion”, Michael Shannon pentru „Nocturnal Animals”

UPDATE 3:30 GALA OSCAR 2017 a debutat pe acordurile melodiei „Can’t Stop the Feeling”, cântată de Justin Timberlake

Cântăreţul Justin Timberlake a deschis ceremonia Oscar 2016 de la Teatrul Dolby din Hollywood, pe acordurile melodiei „Can’t Stop the Feeling” .

 

CASTIGATORI OSCAR 2017 UPDATE 6:40 Premiul Oscar pentru regie: „La La Land”, regizat de Damien ChazelleEste vorba de cel mai tânăr regizor de la Hollywood care a primit Oscarul pentru regie.

„Vă mulţumesc foarte mult. E o onoare pentru mine. Mulţumesc colegilor mei nominalizati. Vă mulţumesc pentru sursa de inspiratie pe care mi-aţi oferit-o, pentru modelul vostru.”, a declarat tânărul regizor.

La această categorie au mao fost nominalizaţi Denis Villeneuve, „Arrival”, Mel Gibson, Hacksaw Ridge, Kenneth Lonergan, „Manchester by the Sea”, Barry Jenkins, „Moonlight”.

Filmele nominalizate la premiul pentru regie au fost prezentate de actriţa Halle Berry.

UPDATE 06:32 Cel mai bun scenariu adaptat: „Moonlight”, de Barry Jenkins şi Tarell Alvin McCraney

UPDATE 06:29 Cel mai bun scenariu original: „Manchester by the Sea”. Este vorba de primul Oscar şi cea de-a 4-a nominalizare din carerieră pentru Kenneth Lonergan.

UPDATE 06:17 Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală: „La La Land”

UPDATE 06:12 Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz pentru „La La Land”.

La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Jackie”, „La La Land”, „Lion”, „Moonlight”, „Passengers”.

UPDATE 05:51 Jimmy Kimmel a distrat publicul prezent în sala Dolby Theatre scriindu-i două mesaje pe Twitter preşedintelui Donald Trump, întrebându-l dacă este treaz şi spunându-i că Meryl Streep (despre care Trump a declarat în trecut că este„o actriţă supraevaluată”) îi transmite salutări.

UPDATE 05:47 Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj: „Sing”

UPDATE 05:42 Oscarul pentru cel mai bun documentar scurtmetraj: „The White Helmets”.

UPDATE 05:35 Premiul Oscar pentru montaj de film: „Hacksaw Ridge” pentru John Gilbert Acesta a mai fost nominalizat la Oscar pentru „Stăpânul inelelor”.

La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Arrival”, „Hell or High Water”, „La La Land” şi „Moonlight”.

UPDATE 05:30 Premiul Oscar pentru efecte vizuale: „The Jungle Book”

UPDATE 05:13 Premiul Oscar pentru Decoruri: „La La Land”

Premiile Oscar pentru Decoruri au fost prezentate de actorii din „Fifty Shades of Grey”, Jamie Dornan şi Dakota Johnson.

UPDATE 05:11 Cel mai bun film de animaţie: „Zootopia”

UPDATE 05:08 Cel mai bun scurtmetraj animat: „Piper”, decernat lui Alan Barillaro Marc Sondheimer

UPDATE ORA 05.12 „Zootopia” câștigă premiul pentru cel mai bun film de animație

„Zootopia” a primit, duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație, în cadrul celei de 89-a ediții a galei premiilor Academiei americane de film. 

La această categorie au mai fost nominalizate animațiile „Kubo and the Two Strings”, „Moana”, „The Red Turtle” și „My Life as a Zucchini”.

„Zootopia” a fost regizat de Byron Howard și Rich Moore, iar vocile personajelor principale, o iepuroaică care tocmai a fost primită în rândurile poliției și partenerul ei neobișnuit, un vulpoi escroc, sunt interpretate de Ginnifer Goodwin și de Jason Bateman.

05:01 Lungmetrajul ”The Salesman” a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film străin”

Lungmetrajul ”The Salesman”, regizat de Asghar Farhadi, a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film străin”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, potrivit site-ului oficial al acestor trofee prestigioase.

La categoria ”cel mai bun film străin” au fost nominalizate în acest an producţiile cinematografice ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania) – o coproducţie cu participare românească.

Regizorul peliculei, Asghar Farhadi, nu a fost prezent la ceremonie, boicotând gala în semn de protest faţă de decretul semnat de Donald Trump care interzice pătrunderea pe teritoriul american a cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană.

Un alt film regizat de cineastul iranian, intitulat ”A Separation”, a câştigat premiul Oscar la aceeaşi categorie în anul 2012.

04:43 Viola Davis a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar

Viola Davis a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, graţie interpretării sale din filmul ”Fences”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane.

La categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar” au concurat Viola Davis (”Fences”), Naomie Harris (”Moonlight”), Nicole Kidman (”Lion”), Octavia Spencer (”Hidden Figures”) şi Michelle Williams (”Manchester by the Sea”).

Aceasta a fost cea de-a treia nominalizare la Oscar pentru Viola Davis. Artista americană a mai fost nominalizată la categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar”, în 2009, pentru interpretarea din filmul ”Doubt”, şi la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal”, în 2012, pentru evoluţia sa din pelicula ”The Help”.

03:48  Mahershala Ali a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar

Mahershala Ali a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, graţie evoluţiei sale din filmul ”Moonlight”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane.

La categoria ”cel mai bun actor în rol secundar” au fost nominalizaţi artiştii Mahershala Ali (”Moonlight”), Jeff Bridges (”Hell or High Water”), Lucas Hedges (”Manchester by the Sea”), Dev Patel (”Lion”) şi Michael Shannon (”Nocturnal Animals”).

Aceasta a fost prima nominalizare şi prima recompensă obţinută de Mahershala Ali la premiile Oscar.

Update 6:00 Cântăreţul John Legend a susţinut un moment artistic pe scena Doly Theatre, interpretând la pian, dar şi vocal un cântec din musicalul „La La Land”. 

UPDATE 05:58 Premiul Oscar pentru regie de imagine: „La La Land”, Linus  Sandgren.

UPDATE 05:51 Jimmy Kimmel a distrat publicul prezent în sala Dolby Theatre scriindu-i două mesaje pe Twitter preşedintelui Donald Trump, întrebându-l dacă este treaz şi spunându-i că Meryl Streep (despre care Trump a declarat în trecut că este„o actriţă supraevaluată”) îi transmite salutări.

UPDATE 05:47 Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj: „Sing”

UPDATE 05:42 Oscarul pentru cel mai bun documentar scurtmetraj: „The White Helmets”. 

UPDATE 05:35 Premiul Oscar pentru montaj de film: „Hacksaw Ridge” pentru John Gilbert Acesta a mai fost nominalizat la Oscar pentru „Stăpânul inelelor”.

La această categorie au mai fost nominalizate filmele „Arrival”, „Hell or High Water”, „La La Land” şi „Moonlight”.

UPDATE 05:30 Premiul Oscar pentru efecte vizuale: „The Jungle Book”

UPDATE 05:13 Premiul Oscar pentru Decoruri: „La La Land”

Premiile Oscar pentru Decoruri au fost prezentate de actorii din „Fifty Shades of Grey”, Jamie Dornan şi Dakota Johnson.

UPDATE 05:11 Cel mai bun film de animaţie: „Zootopia”

UPDATE 05:08 Cel mai bun scurtmetraj animat: „Piper”, decernat lui Alan Barillaro Marc Sondheimer

05:01 Lungmetrajul ”The Salesman” a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film străin”

Lungmetrajul ”The Salesman”, regizat de Asghar Farhadi, a câştigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film străin”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, potrivit site-ului oficial al acestor trofee prestigioase.

La categoria ”cel mai bun film străin” au fost nominalizate în acest an producţiile cinematografice ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania) – o coproducţie cu participare românească.

Regizorul peliculei, Asghar Farhadi, nu a fost prezent la ceremonie, boicotând gala în semn de protest faţă de decretul semnat de Donald Trump care interzice pătrunderea pe teritoriul american a cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană.

Un alt film regizat de cineastul iranian, intitulat ”A Separation”, a câştigat premiul Oscar la aceeaşi categorie în anul 2012.

04:43 Viola Davis a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar

Viola Davis a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, graţie interpretării sale din filmul ”Fences”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane.

La categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar” au concurat Viola Davis (”Fences”), Naomie Harris (”Moonlight”), Nicole Kidman (”Lion”), Octavia Spencer (”Hidden Figures”) şi Michelle Williams (”Manchester by the Sea”).

Aceasta a fost cea de-a treia nominalizare la Oscar pentru Viola Davis. Artista americană a mai fost nominalizată la categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar”, în 2009, pentru interpretarea din filmul ”Doubt”, şi la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal”, în 2012, pentru evoluţia sa din pelicula ”The Help”.

03:48  Mahershala Ali a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar

Mahershala Ali a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, graţie evoluţiei sale din filmul ”Moonlight”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane.

La categoria ”cel mai bun actor în rol secundar” au fost nominalizaţi artiştii Mahershala Ali (”Moonlight”), Jeff Bridges (”Hell or High Water”), Lucas Hedges (”Manchester by the Sea”), Dev Patel (”Lion”) şi Michael Shannon (”Nocturnal Animals”).

Aceasta a fost prima nominalizare şi prima recompensă obţinută de Mahershala Ali la premiile Oscar.

Natalie Portman, nominalizată la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal” pentru interpretarea din filmul ”Jackie”, a anunţat în acest weekend că nu va participa la gală, din cauza sarcinei sale avansate.

Matt Damon, Jennifer Aniston şi Meryl Strep fac parte din grupul final de artişti care au fost anunţaţi sâmbătă că au fost invitaţi de organizatori la gala premiilor Oscar pentru a înmâna celebrele statuete.

Ei se vor alătura altor actori care au fost invitaţi în ultimele săptămâni de Academia de film americană (AMPAS) în această calitate – Jason Bateman, Ryan Gosling, Salma Hayek, Taraji P. Henson, Warren Beatty, Sofia Boutella, Faye Dunaway, Michael J. Fox, Dev Patel, Seth Rogen, Octavia Spencer şi Vince Vaughn.

Producătorii galei, Michael De Luca şi Jennifer Todd, au anunţat recent că Amy Adams, Riz Ahmed, Javier Bardem, Halle Berry, John Cho, Leonardo DiCaprio, Jamie Dornan, Chris Evans, Gael García Bernal, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Dakota Johnson, Dwayne Johnson, Felicity Jones, Brie Larson, Shirley MacLaine, Leslie Mann, Kate McKinnon, Janelle Monáe, David Oyelowo, Mark Rylance, Hailee Steinfeld, Emma Stone, Charlize Theron şi Alicia Vikander vor urca, de asemenea, pe scenă.

Lungmetrajul ”La La Land”, un tribut muzical adus Epocii de Aur de la Hollywood, a egalat în luna ianuarie recordul de nominalizări la Oscar primite de un singur film într-un an, deţinut ex aequo de peliculele ”Titanic” (1997) şi ”All About Eve” (1950), şi va concura la 14 categorii de trofee.

”La La Land” a fost nominalizat inclusiv la categoriile ”cel mai bun film” şi ”cel mai bun regizor”, pentru tânărul cineast Damien Chazelle, în vârstă de 32 de ani, iar protagoniştii filmului, Ryan Gosling şi Emma Stone, au fost nominalizaţi la categoriile ”cel mai bun actor” respectiv ”cea mai bună actriţă”.

În topul filmelor care au primit cele mai multe nominalizări marţi urmează producţiile cinematografice ”Arrival” şi ”Moonlight” (câte opt nominalizări), ”Hacksaw Ridge”, ”Lion” şi ”Manchester by the Sea” (câte şase nominalizări) şi ”Fences” şi ”Hell or High Water” (câte patru nominalizări).

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

Prezentăm mai jos lista completă a nominalizărilor pentru cea de-a 89-a ediţie a premiilor Oscar.

Cel mai bun film: ”Arrival”, “Fences”, “Hacksaw Ridge”, “Hell or High Water”, “Hidden Figures”, “La La Land”, “Manchester by the Sea”, “Lion”, “Moonlight”

Cel mai bun regizor: Denis Villeneuve ”(Arrival”), Mel Gibson (”Hacksaw Ridge”), Damien Chazelle (”La La Land”), Kenneth Lonergan (”Manchester by the Sea”), Barry Jenkins (”Moonlight”)

Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck (”Manchester by the Sea”), Andrew Garfield (”Hacksaw Ridge”), Ryan Gosling (”La La Land”), Viggo Mortensen (”Captain Fantastic”) şi Denzel Washington (”Fences”)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Isabelle Huppeert (”Elle”), Ruth Negga (”Loving”), Natalie Portman (”Jackie”), Emma Stone (”La La Land”) şi Meryl Streep (”Florence Foster Jenkins”)

Cel mai bun film străin: ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania).

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: ”Kubo and the Two Strings”, ”Moana”, ”My Life As a Zucchini”, ”The Red Turtle”, ”Zootopia”

Cea mai bună regie artistică: ”Arrival”, ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”, ”Hail Caesar”, ”La La Land”, ”Passengers”

Cel mai bun scenariu adaptat: ”Arrival” (Eric Heisserer), ”Fences” (August Wilson), ”Hidden Figures” (Allison Schroeder, Theodore Melfi), ”Lion” (Luke Davies), ”Moonlight” (Barry Jenkins, Tarell Alvin McRaney)

Cel mai bun scenariu original: ”Hell or High Water” (Taylor Sheridan), ”La La Land” (Damien Chazelle), ”The Lobster” (Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou), ”Manchester by the Sea” (Kenneth Lonergan), ”20th Century Women” (Mike Mills)

Cea mai bună imagine: ”Arrival”, ”La La Land”, ”Lion”, ”Moonlight”, ”Silence”

Cel mai bun montaj: ”Arrival”, ”Hacksaw Ridge”, ”Hell or High Water”, ”La La Land”, ”Moonlight”

Cea mai bună coloană sonoră: ”Jackie”, ”La La Land”, ”Lion”, ”Moonlight”, ”Passengers”

Cel mai bun cântec: „Audition” (”La La Land”), „Can’t Stop the Feeling!” (”Trolls”), „City of Stars” (”La La Land”), „The Empty Chair” (”Jim: The James Foley Story”), „How Far I’ll Go” (”Moana”)

Cel mai bun montaj de sunet: ”Arrival”, ”Deepwater Horizon”, ”Hacksaw Ridge”, ”La  La Land”, ”Sully”

Cel mai bun mixaj de sunet: ”Arrival”, ”Hacksaw Ridge”, ”La La Land”, ”Rogue One: A Star Wars Story”, ”13 Hours”

Cele mai bune efecte vizuale: ”Deepwater Horizon”, ”Doctor Strange”, ”The Jungle Book”, ”Kubo and the Two Strings”, ”Rogue One: A Star Wars Story”

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: ”A Man Called Ove”, ”Star Trek Beyond”, ”Suicide Squad”

Cele mai bune costume: ”Allied”, ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”, ”Florence Foster Jenkins”, ”Jackie”, ”La La Land”

Cel mai bun scurtmetraj animat: ”Blind Vaysha”, ”Borrowed Time”, ”Pear Cider and Cigarettes”, ”Pearl”, ”Piper”

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: “Ennemis Interieurs”, “La Femme et le TGV”, “Silent Nights”, “Sing”, “Timecode”

Cel mai bun lungmetraj documentar: ”Fire at Sea”, ”I Am Not Your Negro”, ”Life, Animated”, ”O.J.: Made in America”, ”13th”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: “Extremist”, “4.1 Miles”, “Joe’s Violin”, “Watani My Homeland”, “The White Helmets”

În premieră, nominalizările pentru cea de-a 89-a ediţie a premiilor Oscar nu au mai fost anunţate într-o conferinţă de presă, organizată în prezenţa jurnaliştilor mondeni, transmite New York Times, ci în cadrul unei prezentări înregistrate (streaming video), unde nu a existat o audienţă, care a fost difuzată pe site-ul http://oscar.go.com/ ,pe „Good Morning America” şi pe alte platforme.

Mai mulţi membri ai Academiei americane de film au anunţat nominalizările, printre care Jennifer Hudson şi Brie Larson, Emmanuel Lubezki, Jason Reitman şi Ken Watanabe, dar şi Cheryl Boone Isaacs, preşedinta Academiei Americane de Film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences).

După anunţul Academiei Americane de Film, Musicalul „La La Land” a primit cele mai multe nominalizări, paisprezece, un număr record în istoria premiilor Oscar, în timp ce Meryl Streep a devenit artistul cu cele mai multe nominalizări individuale la Oscar din istorie. 

Actorii americani Matt Damon, Jennifer Aniston şi Meryl Streep se numără printre numeroşii actori şi vedete care vor înmâna premiile câştigătorilor galei de duminică.

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar are loc duminică seară, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

Prezentăm în continuare lista completă a nominalizărilor la cea de-a 89-a ediţie a premiilor Oscar:

Cel mai bun film: Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Hidden Figures, La La Land, Lion, Manchester by the Sea, Moonlight

Cel mai bun regizor: Denis Villeneuve (Arrival), Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Damien Chazelle, (La La Land), Kenneth Lonergan, (Manchester by the Sea), Barry Jenkins, (Moonlight)

Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck (Manchester By The Sea), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge), Ryan Gosling (La La Land), Viggo Mortensen (Captain Fantastic), Denzel Washington (Fences)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Isabelle Huppert (Elle), Ruth Negga (Loving), Natalie Portman (Jackie), Emma Stone (La La Land), Meryl Streep (Florence Foster Jenkins)

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali (Moonlight), Jeff Bridges (Hell Or High Water), Lucas Hedges (Manchester By The Sea), Dev Patel (Lion), Michael Shannon (Nocturnal Animals)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis (Fences), Naomie Harris (Moonlight), Nicole Kidman (Lion), Octavia Spencer (Hidden Figures), Michelle Williams (Manchester by the Sea)

Cel mai bun film străin: A Man Called Ove (Suedia), Land of Mine (Danemarca), The Salesman (Iran), Tanna (Australia), Toni Erdmann (Germania)

Cel mai bun film de cinema: Arrival, La La Land, Lion, Moonlight, Silence

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: Kubo and the Two Strings, Moana, My Life as a Zucchini, The Red Turtle, Zootopia

Cel mai bun design de producţie: Arrival, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Hail, Caesar!, La La Land, Passengers

Cel mai bun scenariu adaptat: Arrival, Fences, Hidden Figures, Lion, Moonlight

Cel mai bun scenariu original: Hell or High Water, La La Land, The Lobster, Manchester by the Sea, 20th Century Women

Cea mai bună imagine: Arrival, La La Land, Lion, Moonlight, Silence

Cel mai bun montaj: Arrival, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, La La Land, Moonlight

Cea mai bună coloană sonoră: Jackie, La La Land, Lion, Moonlight, Passengers

Cel mai bun cântec: La La Land – Audition, La La Land – City of Stars, Moana – How Far I’ll Go, Jim: The James Foley Story – The Empty Chair, Trolls – Can’t Stop the Feeling

Cel mai bun montaj de sunet: Arrival, Deepwater Horizon, Hacksaw Ridge, La La Land, Sully

Cel mai bun mixaj de sunet: Arrival, Hacksaw Ridge, La La Land, Rogue One: A Star Wars Story, 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Cele mai bune efecte vizuale: Deepwater Horizon, Doctor Strange The Jungle Book, Kubo and the Two Strings, Rogue One: A Star Wars Story

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: A Man Called Ove, Star Trek Beyond, Suicide Squad

Cele mai bune costume: Allied, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Florence Foster Jenkins, Jackie, La La Land

Cel mai bun scurtmetraj animat: Blind Vaysha, Borrowed Time, Pear Cider and Cigarettes, Pearl, Piper

Cel mai bun film de animaţie: Zootopia, Kubo and the Two Strings, Moana, The Red Turtle, My Life as a Zucchini

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: Ennemis Entreniers, La Femme et le TGV, Silent Nights, Sing, Timecode

Cel mai bun lungmetraj documentar: Fire at Sea, I Am Not Your Negro, Life, Animated, O.J.: Made in America, 13th

Cel mai bun scurtmetraj documentar: Extremis, 4.1 Miles, Joe’s Violin, Watani: My Homeland, The White Helmets