Cât ne va costa întreţinerea la iarnă. Cele mai scumpe facturi vor fi la Constanţa

Meteorologii ne-au avertizat că ne aşteaptă o iarnă grea, aşa că populaţia trebuie să se gândească încă de pe acum la facturile pentru energia termică. Potrivit România TV, preţurile nu sunt aceleaşi pentru toţi, fiind diferite între judeţe. Astfel, cel mai mare preţ al energiei termice este plătit de locuitorii din Constanţa, 358 lei pe gigacalorie.

24 sept. 2013, 07:32
Cât ne va costa întreţinerea la iarnă. Cele mai scumpe facturi vor fi la Constanţa

Anotimpul rece se apropie, iar meteorologii ruşi spun că va fi cea mai geroasă iarnă din ultimul secol, ceea ce înseamnă că anul acesta vor fi pornite caloriferele mai devreme, populaţia va consuma mai multă căldură, iar acest lucru se va vedea în costul facturilor.

Potrivit România TV, cea mai scumpă factură va fi plătită de constănţeni, 368 lei/gigacalorie. Foarte mult vor plăti şi locuitorii din Timişoara, Arad sau Galaţi, unde gigacaloria este peste 250 de lei.

La polul opus se află clujenii, care vor avea anul acesta cea mai ieftină căldură, 165 lei/gigacalorie. Nici bucureştenii nu stau rău, preţul gigacaloriei fiind în Capitală de 169 lei.

În România, peste 1,4 milioane apartamente sunt racordate la sistemele de termoficare, iar dintre acestea, mai mult de o treime se află în Capitală.