Caz cutremurător în Joia Mare. Un student la jurnalism a fost bătut până la moarte, pentru „blasfemie” VIDEO

Un student pakistanez a fost bătut joi până la moarte, de mai mulţi colegi de-ai săi, într-un campus universitar, după ce a fost acuzat că ae avea opinii blasfemiatoare. Cel puțin 10 persoane au fost arestate, potrivit autorităților locale.

13 apr. 2017, 20:45
Caz cutremurător în Joia Mare. Un student la jurnalism a fost bătut până la moarte, pentru „blasfemie” VIDEO

Mashal Khan a fost dezbrăcat și bătut de o mulțime furioasă de studenţi, care strigau strigând „Allahu Akbar!”. „A fost bătut cu pumnii, dar şi cu bastoane şi cărămizi”, a spus Niaz Saeed, un oficial al poliţiei, pentru AFP, adăugând că peste o sută de oameni – în mod considerabil mai mulţi decât numărul celor arestaţi- au fost implicați în atac.

Surse din cadrul universității a declarat presei locale că studentul a fost, de asemenea, dezbrăcat și împușcat, însă acest lucru nu a fost confirmată de către funcționari. Incidentul a avut loc într-un campus universitar din orașul Mardan, din nordul Pakistanului.

Reuters relatează că Mashal Khan a fost bătut după ce a scris pe reţelele social media posturi care au fost considerate blasfemiatoare. Cu toate acestea, o sursă a declarat pentru AFP că incidentul nu ar fi fost generat de aceste posturi, ci ar fi izbucnit după ce Khan a intrat într-o dezbatere religioasă foarte aprinsă. Opiniile sale i-au înfuriat atât de tare pe colegi, încât profesorii au fost nevoiți să-l ascundă pe Khan într-o cameră, pentru siguranța sa. Studenţii furioşi au atacat însă camera şi au spart uşa, capturându-l pe Khan.

Șeful poliției locale, Mohammad Alam Shinwari, a declarat că, după ce l-au ucis, studenţii au vrut să ardă trupul lui Khan. AFP, citând surse universitare, relatează ca el a fost aruncat de la etajul 2 după ce a fost ucis.