CAZ REVOLTĂTOR la UPU Iaşi. Bolnavii, ignoraţi ore întregi pe holul spitalului: Nu avem atâţia doctori, stai acolo şi aşteaptă!

Caz revoltător la un Spital din Iaşi. Martorii povestesc că zeci de pacienţi bolnavi au fost nevoiţi să stea și 12 ore la rând pe holul spitalului pentru a fi preluaţi de medici. Oamenii bolnavi ar fi început să leşine unul câte unul.

05 dec. 2017, 08:29
CAZ REVOLTĂTOR la UPU Iaşi. Bolnavii, ignoraţi ore întregi pe holul spitalului: Nu avem atâţia doctori, stai acolo şi aşteaptă!

Luni, la ora 17:00, la Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iasi, cea mai mare unitate medicala din Moldova, erau aproximativ 40 de bolnavi care asteptau de ore întregi sa fie preluati de un medic, potrivit bzi.ro.

Majoritatea stateau în picioare, iar unii ar fi fost în stare sa se întinda pe jos macar pentru cateva minute ca sa nu mai suporte atata chin. Mai mult, angajata de la Informatii îi punea imediat la punct pe bolnavii care îndrazneau sa o întrebe cat mai au de asteptat pana cand vine un doctor sa îi consulte.

În jurul orei 18:00 s-a auzit o bubuitura si toata lumea si-a intors capul spre locul de unde venea zgomotul, o bolnava lesinase. Au ridicat-o alti bolnavi si dupa cateva clipe femeia si-a revenit în simtiri. Avea o branula în vena si astepta de mai bine de 3 ore sa o consulte un medic. Venea tocmai din Bacau.

Nu aparea niciun medic, iar la un moment dat a venit angajata de la Informatii. Nimeni nu stia cum o cheama, pentru ca nu avea ecuson. Aceasta se opreste în fata bolnavei care tocmai îsi revenise din lesin si îi zice: „Lasa teatrul. Nu te mai preface!” Bolnava cu ochii în lacrimi o implora: „Nu mai pot! Stau de atatea ore si nu vine nimeni sa ma vada„.

La un moment dat, suparata de indiferenţa celei de la Informatii, femeia îsi smulge branula din vena si pleaca. Angajata nu schiteaza niciun gest si nici macar nu încearca sa o opreasca pe bolnava.

In alt colt al holului o batrana a început sa vomite, fiind sleita de puteri, epuizata de orele lungi de asteptare. Bolnava de la Bacau nu a fost singura victima a asistentei de la informatii. Bolnavilor, care îndrazneau sa o întrebe cand vine medicul sa-i consulte, le raspundea pe un ton agresiv pentru ca nu cumva sa indrazneasca si a doua oara sa o deranjeze.

Nu avem atatia doctori cati bolnavi sunt, stai acolo si asteapta. Ce nu-ti convine?„, s-a adresat aceasta altei bolnave, satula de orele de asteptare.

Din cand în cand se mai deschidea usa de la încaperea pe care scria „Evaluare, tratament imediat” si cadrele medicale stateau de vorba în jurul unei mese.

La ora 19:00 angajata de la Informaţii a plecat. I se terminase tura si si-a facut apartia colega ei, o alta asistenta medicala la biroul de informatii. Bolnavii întreaba cate ore mai au de asteptat. Aceasta foloseste acelasi ton agresiv, dand ochii peste cap le spune: „Sunt persoane care asteapta de la ora unu (13:00 – n.r.), ce va grabiti?” Asistentele medicale de la biroul de informatii preiau datele bolnavilor si apoi butoneaza telefoanele, navigand pe internet.

O femeie din judetul Iasi astepta de la ora 07:00 dimineata, si nici dupa 12 ore nu ajunsese într-un cabinet de consultatie. La ora 20:00 niciun medic nu-si facuse aparitia. Cei aproape 40 de bolnavi, care erau pe hol la ora 17:00, înca asteptau sa fie preluati de un doctor.

Citeşte şi Un nou scandal în Maternitatea din Iaşi. Patru bebeluşi infectaţi cu Klebsiella, doi dintre ei au murit