Caz uluitor într-un oraş din România. Un bloc a fost DEMOLAT DIN GREŞEALĂ cu tot cu oameni în el

Situaţie fără precendet în România. Vieţile a zeci de oameni sunt în pericol după ce blocul în care locuiau a fost demolat din greşeală chiar în timp ce ei se aflau în apartamente. Oamenii au rămas acum pe drumuri şi acuză autorităţile, dar şi firma care a demolat blocul.

RomaniaTV.net
05 aug. 2015, 08:06
Caz uluitor într-un oraş din România. Un bloc a fost DEMOLAT DIN GREŞEALĂ cu tot cu oameni în el

Scene incredibile la Giurgiu, unde un bloc a fost demolat din greşeală, în timp ce locatarii erau înăuntru. Întâmplarea a avut loc la începutul acestei săptămâni, când, pus pe treabă, Dorel a încurcat blocurile. În loc să demoleze Blocul C, a început să-l dărâme pe cel de vis-a–vis. Potrivit România TV, rămaşi fără locuinţe, oamenii au fost mutaţi într-un alt imobil, unde sunt nevoiţi să trăiască în condiţii greu de imaginat.

Primarul din Giurgiu spune că peste oameni nu a intrat nimeni cu buldozărele, ba mai mult ei au fost evacuaţi în urmă cu un an.

„S-a spus că au fost evacuaţi forţaţi de câteva zile şi au intrat cu buldozărele şi cu excavatoarele. Nu este adevărat. Acest bloc a fost evacuat în vara anului trecut. În toamna anului trecut s-a făcut expertiza celor două blocuri şi s-a dovedit că blocul C şi blocul D nu mai corespund din punct de vedere tehnic pentru a fi locuinţe. Toţi cei cu probleme au fost evacuaţi. Au fost duşi pe cheltuiala primăriei de unde au venit. Am facut curatenie in ambele blocuri si cei care nu au avut probleme cu actele au venit aici. Noi suntem intr-o fază de evacuare pentru cei care nu şi-au plătit chiria, cei care au amenzi, pentru deranjarea si tulburarea linistii publice, furt. 18 lei e chiria pe lună şi nici pe aceea nu au plătit-o. Pentru cei care sunt buni-platnici, Primăria are un proiect pentru 20 de locuinţe sociale”, a spus primarul din Giurgu, Nicolae Barbu.

Edilul spune că locuitorii din acele blocuri sunt cunoscuţi pentru problemele cauzate în oraş.

O parte din ei au creat probleme acestui cartier. Luaţi interviu la toţi oamenii din oraş. Este un focar de infecţie şi un focar de infracţionalitate. Demolarea acestui bloc s-a făcut legal. Au fost urmate toate procedurile”, a mai spus primarul.

Ministru pentru dialog social, Liviu Pop, a declarat la România TV că primăria avea obligaţia să se ocupe de cele 96 de familii.

„Era obligatia primariei sa gaseasca alta varianta pt aceste cazuri sociale. E obligativitatea Protectiei Copilului sa verifice ce se intampla in blocurile alea”, a spus Liviu Pop.

Cele 96 de familii locuiesc de două luni fără forme legale, după ce primăria a refuzat să prelungească contractele de închiriere.