Cazul Skripal: Moscova sugerează o posibilă ”înscenare” a Londrei, care, la rândul ei, acuză Rusia că ”răspândeşte minciuni”

Rusia a exprimat îndoieli miercuri privind acuzaţiile Londrei, care a pus-o în cauză în legătură cu otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, sugerând că s-ar putea ca autorităţile britanice să fi înscenat-o.

RomaniaTV.net
21 mart. 2018, 16:44
Cazul Skripal: Moscova sugerează o posibilă ”înscenare” a Londrei, care, la rândul ei, acuză Rusia că ”răspândeşte minciuni”

În faţa unui front comun occidental şi vizat de sancţiuni britanice, Ministerul rus de Externe i-a invitat pe toţi ambasadorii în post la Moscova pentru a-şi prezenta poziţia privind otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei lui, Iulia, pe 4 martie în oraşul Salisbury, din sudul Angliei, relatează AFP.

În cadrul acestei reuniuni, la care ambasadorul britanic Laurie Bristow nu a participat, înaltul diplomat rus Vladimir Ermakov a denunţat îndelung ”incoerenţele” versiunii prezentate de către Londra, regretând faptul că nu există nici o claritate privind principala chestiune care preocupă, în opinia sa, Moscova: ”Ce s-a întâmplat cu cei doi cetăţeni ruşi”.

Citeşte şi Dezvăluiri uluitoare despre otrăvirea fostului spion rus: Noviciok nu e o substanţă, ci sistem de arme chimice

Afirmând că ”nu acuză pe nimeni”, el şi-a sporit insinuările. ”Fie autorităţile britanice nu sunt în măsură să furnizeze o protecţie împotriva acestui tip, să spunem, de atac terorist, fie ele direct sau indirect – şi nu acuz pe nimeni de nimic – au înscenat un atac împotriva unui cetăţean rus”, a explicat Ermakov, înainte de a insinua că s-ar putea ca SUA să aibă şi ele o responsabilitate. ”Ne putem imagina că toate acestea au putut fi puse în scenă de peste Atlantic”, a adăugat el, potrivit Agerpres

În replică, Ambasada britanică la Moscova a acuzat miercuri Rusia că aceasta din urmă ”continuă să răspândească minciuni şi să dezinformeze”, în loc să dea explicaţii referitoare la otrăvirea lui Skripal.

”Nu am primit nicio explicaţie credibilă, de ce un agent neurotoxic produs în Rusia a fost folosit pe teritoriul britanic. În loc să dea răspunsuri, Rusia continuă să răspândească minciuni şi să dezinformeze”, a reacţionat pe Twitter Ambasada britanică după reuniunea de la Moscova.

Citeşte şi Serghei Lavrov avertizează că Moscova va riposta faţă de măsurile împotriva Rusiei luate de Londra