Ce alimente devin periculoase dacă sunt reîncălzite şi mâncate

Nimănui nu îi place să consume mâncarea rece. Dar nu toate alimentele își păstrează proprietățile dacă sunt reîncălzite, ba mai mult devin periculoase pentru organism.

21 feb. 2018, 12:39
Ce alimente devin periculoase dacă sunt reîncălzite şi mâncate

Ați savurat cu o seară înainte o omletă delicioasă, dar ați păstrat și pentru a doua zi o porție, intreaba secretele.com. Nu o reîncălziți pentru că va deveni extrem de toxică pentru organism. Cel mai bine este să o lăsați să stea la temperatura camerei o perioadă.

Citeşte şi Ai glicemie mare? Iată alimentele de care ai nevoie

De asemenea, specialiștii spun că atât ciupercile cât și cartofii își pierd virtuțiile dacă sunt puse din nou pe foc. Cel mai bine ar fi să gătiți mâncărurile preferate cu aceste două legume în cantități mai mici și să le consumați pe loc.

Carnea de pui devine greu de digerat

Nici cu țelina nu e de glumit, de aceea se recomandă ca aceasta să fie scoasă întotdeauna din supe după ce a fost gătită. Dacă nu o veți face și veți reîncălzi, va dăuna sănătății dumneavoastră. La fel de dăunător devine și spanacul, care își va pierde toate vitaminele și mineralele, ba chiar vă poate crea probleme dacă este reîncălzit la o temperatură prea mare.

Citeşte şi Ce să mănânci ca să faci sex genial – Acestea sunt alimentele miraculoase

Cât privește carnea de pui, odată ce este pusă din nou pe foc, compoziția proteinelor se schimbă, iar aceasta devine foarte greu de digerat. Este indicat să fie consumată rece, iar dacă țineți cu tot dinadinsul să o mâncați caldă, atunci ar fi bine să o puneți la foc mic.