Ce conţine TESTAMENTUL lui Dinu Patriciu. Cine primeşte cea mai mare parte din avere

Dinu Patriciu i-a dat o ultimă lovitură fostei soţii chiar înainte de moarte. El a dezmoştenit-o pe Dana, soţia cu care se afla în divorţ. Miliardarul a lăsat cea mai mare parte a averii fiicelor sale, în timp ce Melanie Chen, partenera sa din ultimii ani de viaţă, a primit o cotă importantă.

08 sept. 2015, 09:38
Ce conţine TESTAMENTUL lui Dinu Patriciu. Cine primeşte cea mai mare parte din avere

Nemulţumit că în cea mai grea perioadă a vieţii sale, atunci când a trecut şi printr-o intervenţie chirurgicală extrem de complicată, soţia nu i-a fost alături, Dinu Patriciu întrerupsese orice legătură cu Dana Rodica şi lăsase administrarea companiei sale, DP Holding, pe mâinile chinezoaicei Melanie Anne Chen, scrie libertatea.ro.

În plin proces de divorţ şi de partaj cu partenera de viaţă, omul care în 2007 deţinea, conform Top 300 Capital, cea mai mare avere din România, şi-a scris testamentul.

Sabina, mama fetelor lui Patriciu, primeşte 5% din masa succesorală pentru că „s-a îngrijit cu căldură şi sinceritate de starea mea de sănătate în perioade dificile”.

Cealaltă femeie este cea care l-a însoţit pe magnat peste tot în ultimele clipe ale vieţii sale: chinezoaica Melanie Anne Chen. Aceasta este recompensată de Dinu Patriciu cu 12 procente şi jumătate din avere „în semn de mulţumire pentru sprijinul moral şi uman pe care mi l-a acordat în ultima perioadă a vieţii mele”.

Surpriza mare a testamentului lăsat de Dinu Patriciu este însă dezmoştenirea ultimei sale soţii, Dana Rodica. În privinţa acesteia, omul de afaceri luase deja decizia definitivă.

Las fiicelor mele Ana Patriciu şi Maria Patriciu o cotă totală de 82,5% din întreaga mea avere, respectiv o cotă de 41,25% fiecăreia, indiferent de natura şi valoarea bunurilor ce vor intra în această cotă în urma partajului cu actuala mea soţie.

Las fostei mele soţii, Sabina Patriciu, care s-a îngrijit cu căldură şi sinceritate de starea mea de sănătate în perioade dificile, o cotă de 5% din masa succesorală. Las restul averii mele, în cotă de 12,5%, doamnei Melanie Anne Chen, în semn de mulţumire pentru sprijinul moral şi uman pe care mi l-a acordat în ultima perioadă a vieţii mele.

În ceea ce o priveşte pe actuala mea soţie, Dana Rodica Patriciu, cu care mă aflu în procedura de divorţ, respectiv partaj, în faţa Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, declar că în ipoteza în care decesul meu ar interveni anterior pronunţării hotărârii de divorţ, înţeleg să o dezmoştenesc până la limita permisă de legea română, respectiv până la 1/8 din succesiunea mea, care reprezintă rezervă succesorală„.