Ce face Victor Ponta în SUA

Primul Ministru Victor Ponta se află în Statele Unite ale Americii între 23-25 septembrie, unde va susţine discursul naţional în cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

23 sept. 2014, 09:44
Ce face Victor Ponta în SUA

Premierul Victor Ponta a precizat că la New York va susţine „o poziţie de ţară şi o poziţie a României în această regiune faţă de ceea ce se întâmplă, faţă de situaţia extrem de gravă din Ucraina, de regiunea noastră”.

Deplasarea premierului în SUA are o componentă economică importantă. Victor Ponta se întâlneşte cu reprezentanţii celor mai mari companii americane din energie, Exxon şi Halliburton.

Ana Birchall, Înaltul reprezentant al Primului Ministru pentru parteneriatul cu SUA a declarat că premierul Victor Ponta trebuie să reprezinte România la cel mai înalt nivel diplomatic şi că diplomaţia economică este o prioritate a actualului guvern. „A venit momentul ca România să fie reprezentată de un lider tânăr, exponent al noii generaţii de politicieni, care ştie cum să se exprime în limbajul diplomatic şi are o nouă viziune despre cum ar trebui să fie văzută ţara noastră în mediul internaţional” a subliniat Înaltul reprezentat al Primului Ministru.

„Reţeta succesului în reprezentarea diplomatică a României ţine şi de capacitatea reprezentanţilor noştri de a convinge investitori strategici să vină în România, să creeze locuri de muncă, să contribuie la dezvoltarea noastră economică şi să ne ajute să ajungem la un nivel de independenţă energetică” a declarat deputatul PSD.

Este a doua vizită pe care Victor Ponta o susţine în Statele Unite în ultimii doi ani. Acum un an, Victor Ponta susţinea prima vizită oficială a unui premier român la Washington în ultimii 10 ani.

Premierul va profita de vizită pentru a se întâlni şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din SUA la sediul Consulatului General al României de la New York.

Guvernul a precizat prin intermediul unui comunicat de presă că în data de 26 septembrie 2014, Primul Ministru va participa la evenimentul: „România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat”, găzduit de World Affaires Council din Houston, și va vizita centrul tehnologic al Exxon Mobile.