Ce gândeşti este la fel de important ca şi ce mănânci. Iată de ce

In prezent oamenii de stiinta analizeaza tot mai atent interactiunea dintre minte si corp si modul in care aceasta influenteaza sanatatea si bolile.

02 apr. 2017, 20:45
Ce gândeşti este la fel de important ca şi ce mănânci. Iată de ce

Cercetari bine documentate au demonstrat legatura directa dintre emotii, credinte si ganduri si sanatatea fizica precum si schimbarile masurabile in codul genetic. In trecut, astfel de rezultate erau grupate sub numele de „efectul placebo”. Insa acum conexiunea minte corp, ignorata timp de secole, este analizata profund de medicina moderna, vechile modele teoretice ale bolilor fiind demontate pe rand ceea ce demonstreaza ca sanatatea este mult mai complexa decat se credea odata. Chiar daca o dieta sanatoasa conteaza foarte mult, s-a demonstrat sanatatea generala este mult mai influentata de starea mentala si emotionala decat luau in calcul pana acum medicii.

Este nevoie de mai mult decat de un mar pentru a tine doctorul departe?

„Cand ingrijeam pacientii bolnavi din Chicago nu aveam nicio indoiala legata de cauza pentru care nu se simteau bine. Nu mancau bine, fumau, consumau alcool si nu faceau niciodata miscare”, a explicat medicul Lissa Rankin, care acum a devenit specialist in medicina holistica. „Apoi, am acceptat un job de medic in California, unde pacientii mei aveau o dieta exclusiv organica, vegana, isi luau vitamine si cheltuiau o avere la centrele de sanate. Cu toate acestea, ei tot erau bolnavi. Am inceput sa ma intreb daca sunt lucruri legate de sanatate pe care Facultatea de Medicina nu mi le-a spus.”

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO