Ce l-a determinat pe Sebastian Ghiţă să plece din ţară: Toţi de la petrecerea de la K2 ştiau că mă arestează

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu acordat jurnalistului EVZ Ion Cristoiu, că nu a plănuit plecarea sa din ţară, însă atitudinea celor prezenţi la petrecerea de la Vila SRI din Sinaia, din decembrie 2016, l-au făcut să se teamă pentru propria viaţă

RomaniaTV.net
14 mart. 2018, 19:45
Ce l-a determinat pe Sebastian Ghiţă să plece din ţară: Toţi de la petrecerea de la K2 ştiau că mă arestează

„Mi-am dat seama că Georgian Pop, care până atunci era băieţel de ambasadă, mă trăgea de ureche, alt senator mai în vârstă mă mângaia aşa pe cap, mai că nu îmi trăgea câte o pălmuţă. Îmi era evident că toţi de acolo fuseseră într-un fel sau în altul informaţi că mă arestează, că nu mai am nicio şansă, că e totul pregătit. Sunt un om care poate să-şi dea seama când un lucru rău se întâmplă. A fost o senzaţie foarte urâtă şi totuşi să îţi fie frică pentru viaţa ta nu e o chestiune simplă. Mă compătimea toată lumea pe acolo şi m-a îngrijorat situaţia.

Citeşte şi Sebastian Ghiţă, interviu din Belgrad: O voi întreba pe Kovesi dacă a complotat să îmi facă rău

Sebastian Ghiţă a explicat a participat la petrecerea SRI de la K2, chiar în seara în care a fugit din România, pentru că a dorit să se uite pentru ultima oară în ochii lui Florian Coldea.

„Era chiar o acțiune, o întâlnire care este obișnuită între membrii Comisiei și cei de la SRI. Totul se desfășura la K2. La astfel de întâniri vin directorul, primul adjunct, adjuncții, nu toți, vin, dau mâna cu cei care își termină mandatul. Am mers și eu la aceea întâlnire, sigur, căutând să mă mai uit încă o dată în ochii lui Florian Coldea. Nu suntem nici unul naivi. Timp de 2-3 ani le-am explicat lui Marius Iacob și lui Kovesi și lui Maior și altora: domnule, ce se întâmplă cu omul ăsta și cu oamenii ăștia? Nu știam atunci că toți procurorii stau la o masă, că falsifică înregistrări. Povesteau toți martorii ăștia falși, acoperiți, că îi pun ăștia să facă lucruri rele. Eu îi tot explicam lui Coldea că nu e în regulă. El zâmbea, râdea, se făcea pe miratul și atunci am vrut să mă mai uit o dată în ochii lui Coldea, atunci. Omenește vorbind, nu mi-am închipuit că după 2-3 ani nu o să mă bage nici măcar un pic în seamă, după atâtea lucruri întâmplate între noi”, a mai spus omul de afaceri.

Citeşte şi Sebastian Ghiţă, primul interviu după plecarea din ţară: Negulescu îmi pregătise o celulă mizeră în care pusese bătăuşi