Sebastian Ghiţă, primul interviu după plecarea din ţară: Negulescu îmi pregătise o celulă mizeră în care pusese bătăuşi VIDEO

Sebastian Ghiţă a răspuns timp de 4 ore întrebărilor lui Ion Cristoiu, într-un interviu-fluviu care a avut loc la Belgrad. Omul de afaceri a făcut dezvăluiri despre Laura Codruţa Kovesi, dar şi despre Florian Coldea.

RomaniaTV.net
14 mart. 2018, 08:22
Sebastian Ghiţă, primul interviu după plecarea din ţară: Negulescu îmi pregătise o celulă mizeră în care pusese bătăuşi VIDEO

„Nu sunt un fugar. E moment să spunem că atunci când viaţa unui om este în pericol acel om trebuie să aibă măcar şansa să-şi apere viaţa. Astăzi, după un an, cred că vede toată România ce gânduri avea acel aşa-zis procuror Negulescu, cum era încurajat de către şefii şi colegii săi. Eu nu aveam cum să mă prefac că îmi pregătise o celulă cu condiţii mizere, că-mi pusese nişte bătăuşi, că îl mutase pe Blejnar dintr-o celulă într-alta, numai să îmi facă mie un loc, că fusese cu câteva zile înainte la închisoare de la Câmpina ca să pregătească locul unde era el sigur că judecătorii îl vor trimite pe Ghiţă. Nu am cum să ignor că tot se lăuda în faţa Andreei Cosma şi a altora că mă arde, că sunt terminat, că sunt un mort viu. Dacă eu nu puteam să conving pe nimeni în Bucureşti că omul e de-a dreptul nebun şi e în stare să facă rele, ce puteam să mai fac decât să plec din calea lor”, a declarat Sebastian Ghiţă, răspunzând întrebărilor jurnalistului Ion Cristoiu.

 

Sebastian Ghiţă: O voi întreba pe prietena mea, Codruţa, dacă a complotat să-mi facă rău

„Nu am plănuit această fugă sau plecare şi pentru că nici nu am avut timp să spun mai multe. Poate că Parchetul General ca verifica dacă doamna Kovesi îi coordona pe Onea şi pe Negulescu sau aceştia doar îi foloseau numele. Într-o zi sunt curios, când o să mă întâlnesc cu prietena mea, Codruţa, s-o întreb dacă într-adevăr a complotat, a gândit împreună cu acele două personaje să-mi facă tot ce mi-au făcut în anii aştia”, a mai explicat Sebastian Ghiţă.

Ion Cristoiu: Aţi plecat cu secrete?

Sebastian Ghiţă: Nu, dar stând 10-15 ani în Bucureşti şi învârtindu-mă în aceste cercuri, probabil că ştiu mai multe lucruri decat alţii oameni care nu au avut această preocupare şi care nu au dorit să înveţe şi să înţeleagă ce înseamnă statul român.

Citeşte şi Ce l-a determinat pe Sebastian Ghiţă să plece din ţară: Toţi de la petrecerea de la K2 ştiau că mă arestează

––

„Interviul (cu Sebatian Ghiţă n.red.) a fost realizat de mine, Dan Andronic a fost producător şi a reuşit să mă convingă să fac acest interviu. Este un interviu care a durat vreo patru ore. Rămâne ca el să fie montat şi împărţit pe mai multe episoade. Acest interviu a pornit de la dezvăluirile făcute de Ghiţă, cele 8 înregistrări ale lui Sebastian Ghiţă din 2016 şi 2017, care au fost extraordinare, dar au avut un dezavantaj: autorul nu era în ţară şi nu a putut fi întrebat pentru a lămuri unele lucruri. Am ţinut ca domnul Sebastian Ghiţă să ne lămurească, să ne aducă noi amănunte în legătură cu dezvăluirile”, dezvăluia Ion Cristoiu în urmă cu câteva zile la România TV.

„Este un interviu ieşit din comun. Domnul Sebastian Ghiţă face dezvăluiri de excepţie nu numai în legătură cu Kovesi, cu Florian Coldea, dar şi cu alte personalităţi din istoria post-decembristă a României, de la Elena Udrea până la Traian Băsescu, face dezvăluiri şi aduce amănunte despre alegerile prezidenţiale şi mai ales despre implicarea binomului SRI-DNA în viaţa politică a României. Acest interviu, dincolo de cutremurul pe care îl va provoca pe scena politică, este şi un interviu pentru viitor. Cine va vrea să înţeleagă „deceniul al doilea” în care binomul a făcut ce a vrut în această ţară va găsit aceste dezvăluiri”, a mai declarat Ion Cristoiu .