Ce personalitate au oamenii care îşi rod unghiile. Descoperirile oamenilor de ştiinţă, ULUITOARE

Rosul unghiilor este un obicei des întâlnit la milioane de oameni din întreaga lume. Deşi este privit ca un gest inofensiv medicii psihologi avertizează însă că obiceiul poate avea la bază afecţiuni mentale periculoase.

21 aug. 2017, 12:40
Ce personalitate au oamenii care îşi rod unghiile. Descoperirile oamenilor de ştiinţă, ULUITOARE

Milioane de persoane din toată lumea îşi rod unghiile fie că este vorba despre copii sau adulţi, scrie tasta.ro. Cu toate acestea, medicii psihologi avertizează că acest gest automutilant are la bază o afecţiune mentală destul de serioasă.

Crezute a fi obiceiuri nervoase, rosul unghiilor sau alte astfel de comportamente centrate pe corp ar putea fi un semn al perfecţionismului, spun oamenii de ştiinţă.

Citeşte şi Tratamente naturale pentru unghii mai rezistente

Persoanele care prezintă caracteristici legate de perfecţionism, cum ar fi nerăbdarea, tendinţa de a se plictisi repede sau inabilitatea de a se relaxa, sunt mai predispuse să manifeste astfel de comportamente, reiese dintr-un nou studiu.

Pornind de la ipoteza că rosul unghiilor este un obicei dezvoltat de perfecţionişti pentru a lupta împotriva „frustrării, lipsei de răbdare şi de satisfacţie atunci când nu-şi ating obiectivele sau când se plictisesc foarte tare”, cercetătorii de la două universităţi din Canada au testat reacţiile a 48 de voluntari, jumătate dintre ei având astfel de ticuri.

Cercetătorii au creat condiţii experimentale menite să-i frustreze, să-i plictisească, să-i streseze şi să-i relaxeze astfel încât să poată studia felul în care se manifestă aceste obiceiuri în varii condiţii.

Citeşte şi 7 obiceiuri zilnice care-ţi pun sănătatea în pericol. Toţi facem asta

Pentru a induce o stare de stres, cercetătorii le-au arătat o înregistrare cu prăbuşirea unui avion, iar pentru a induce o stare de relaxare au proiectat un video cu valurile mării. Pentru a-i frustra, cercetătorii i-au rugat să îndeplinească o sarcină despre care le-au spus că este simplă, dar în realitate nu era, iar pentru a-i plictisi i-au lăsat să aştepte într-o cameră, singuri, timp de şase minute.

Participanţii au apelat mai des la ticurile descrise mai sus în momentele de plictiseală şi de frustrare, decât atunci când erau relaxaţi. Pe de altă parte, ei nu şi-au ros unghiile atunci când au fost stresaţi.