Ce să faci ca să ai cele mai rezistente ouă de Paşte. Vei sparge pe toată lumea

Aceste trucuri îți pot fi de folos, mai ales acum în prag de sărbătoarile Pascale. Te asigur ca vei avea cele mai "tari" ouă și vei câștiga de fiecare dată când vei ciocni cu prietenii.

13 apr. 2017, 07:53
Ce să faci ca să ai cele mai rezistente ouă de Paşte. Vei sparge pe toată lumea

1. Perforează coaja cu un ac

Ca să împiedici crăparea ouălor pe timpul fierberii și să le întărești zdravăn, perforează coaja ouălor crude cu un ac sau cu o igliţă bine ascuţită, scrie secretele.com. Gaura nu trebuie să fie nici adâncă şi nici largă – este suficientă o împunsătură uşoară care să permită ieşirea aerului din ou pe timpul procesului de fierbere. Acest procedeu va face oul tau „indestructibil”.

Citeşte şi MESAJE DE PAŞTE: Ce URĂRI poţi trimite celor dragi de Paşte

2. Adaugă o lingură de sare la apa din ibric

Un alt mod de întărire și de prevenire a spargerii ouălor pe timpul fierberii constă în dizolvarea în apă a unei linguri sau două de sare. Şi această metodă funcţionează la fel de bine, conferind ouălor o mai bună rezistență la spargere.

3. Ţine ouăle fierte sub jet de apă rece

Ca să fie mai uşor de decojit, aşază ouăle într-o strecurătoare imediat după fierbere şi ţine-le sub jet de apă rece timp de câteva minute. În urmă, coaja se va desprinde mult mai uşor, iar albuşul va rămâne intact la decojire!

Citeşte şi Andreea Esca, despre cum sărbătorea Paştele în ADOLESCENŢĂ. „Mă enerva că trebuia să…”

4. Învârte ouăle pe o suprafaţă tare

Cel mai uşor şi mai rapid mod de a deosebi ouăle fierte de cele crude presupune rotirea lor pe o suprafaţă plană. Ouăle fierte se învârt mai repede şi nu îşi modifică centrul de greutate, în timp ce ouăle crude se învârt lent şi dezordonat, şi apoi se opresc brusc.