Ce se întâmplă în corpul tău la 10 ore după ce aplici oja pe unghii

Foarte multe femei asociază o manichiură îngrijită și cu folosirea ojei și apelează la colorarea unghiilor cel puțin o dată pe săptămână.

23 aug. 2018, 18:32
Ce se întâmplă în corpul tău la 10 ore după ce aplici oja pe unghii

Fie că este vorba despre manichiură permanentă sau semipermanentă, acest lucru implică folosirea ojei. Însă iată ce se întâmplă în corpul tău la 10 ore după ce aplici oja pe unghii.

Într-un studiu realizat pe 24 de femei care folosesc des ojă pentru unghii, cercetătorii au stabilit că fiecare ojă folosită de ele, precum și femeile prezentau o substanță numită triphenyl phosphate. De asemenea, la doar 10 ore de la aplicarea ojei pe unghii, aceste femei au început să experimenteze simptomele clasice ale expunerii la produse chimice.

Aproape toate mărcile de ojă conțin această substanță, precum și alte subtanțe la fel de periculoase, precum:

Toluen: acesta este un solvent care dă unghiilor aspectul fin și conservă pigmentul. Toluenul poate afecta sistemul nervos central și pe cel reproductiv. Printre posibilele consecințe ale folosirii unei oje de proastă calitate se numără durerile de cap, slăbiciunea, amețeala, dar și greața. Fii atentă la oja cumpărată înainte de a o folosi și vezi dacă are și acest ingredient.

O altă substanță care afectează organismul este formaldehida. Acesta este un gaz incolor care mărește durata de viață a ojei. Dacă ai alergii, contactul cu formaldehida poate cauza dermatită sau arsuri chimice. În cazuri mai severe, poate declanșa probleme ale ritmului cardiac, convulsii și cancer.

Citește mai mult în Revista Teo