Ce se întâmplă în organismul tău când nu mai mănânci carne

Dacă faci parte din categoria celor care n-au nicio masă fără carne, te-ai gândit vreodată ce se petrece în organismul tău dacă ai renunța o perioadă mică la acest aliment?

RomaniaTV.net
14 nov. 2017, 07:07
Ce se întâmplă în organismul tău când nu mai mănânci carne

Extremele alimentare nu sunt indicate, cu excepția situației în care medicul recomandă excluderea anumitor produse alimentare din cauza anumitor afecțiuni. Fiecare aliment are substanțele sale nutritive specifice care-ți mențin sănătatea atâta timp cât nu faci excese.

Dacă te-ai gândit să faci o schimbare în alimentație și să renunți la carne, ai ocazia să afli din cele ce urmează ce efecte are această opțiune.

Ți se modifică silueta

Imediat cum renunți la a mai consuma carne, indiferent de natura sa, îți vei reduce aportul caloric. Legumele îți vor oferi toată energia necesară pentru a duce la bun sfârșit toate planurile tale zilnice. O dietă în care predomină legumele și fructele te va ajuta să îi dai un moment de pauză organismului, favorizând în felul acesta pierderea unui surplus semnificativ de kilograme.

E drept că și carnea are rolul său, de aceea extremele nu sunt indicate. Cel mai bine ar fi să existe un echilibru, mai ales atunci când vorbim despre alimentație.

În plus, echilibrul florei intestinale joacă un rol extrem de important în menținerea sănătății organismului tău. În cazul persoanelor consumatoare de carne, flora intestinală are o compoziție diferită mai ales de cea a vegetarienilor. Imediat cum ai renunțat la consumul de carne, flora intestinală va avea un număr mai mare de bacterii sănătoase care au  rolul de a apăra organismul.

Dispare oboseala tenului

Privarea organismului de carne are aspecte benefice asupra întregului organism, dacă alegi să crești cantitatea de legume și fructe și să te bazezi pe o dietă echilibrată. Astfel, vei observa cum probleme precum punctele negre, acneea sau pistrui se vor rezolva de la sine, și asta deoarece limitara consumului de carne va ajuta la o detoxifiere mai bună a organismului.

De multe ori după ce ai consumat o masă grea în care a predominat carnea este posibil să te simți greu, obosit și fără pic de energie. Dacă nu poți să renunți nici măcar o zi la carne, alege să crești numărul de legume consumate la o masă și să înjumătățești porția de carne.

Specialiștii americani au afirmat în nenumărate rânduri că un consum ridicat de carne roșie este direct proporțional cu rata bolilor cardiovasculare, produsele anuimale fiind responsabile cu provocarea anumitor reacții chimice în organism deloc benefice.

În felul acesta fiind tot mai dese probleme precum diabet, colesterol sau hipertensiune.

Nivelul de colesterol rău scade

Imediat cum a trecut o zi și nu ai consumat carne, nivelul de colesterol rău din sânge va scădea. Astfel cu cât vei consuma mai multe fructe și legume, cu atât mai sănătos vei fi și plin de energie.

Însă un aspect destul de important de care trebuie să ții cont este faptul că te poți confrunta cu anumite deficiențe nutriționale dacă nu mai consumi care o perioadă îndelungată și asta deoarece te poți expune deficiențelor de fier, vitamina D și mai ales B12.

Nu ezita să îți faci o serie de analize pentru a vedea cum stai exact la capitolul nutrimenți în organism, și pentru sănătatea ta limitează consumul de carne dar nu îl exclude definitiv. Optează pentru pește de 3 ori pe săptămână sau fructe de mare dacă îți plac.

Musculatura va nevoie de refacere

După ce faci sport, proteinele sunt vitale pentru refacerea musculară, astfel că dacă îți lipsește din alimentație carnea încearcă să înlocuiești proteina animală cu cea vegetală. Lipsa proteinei din organism va supune musculatura unui proces de refacere musculară mult mai lung.

Află ce alimente bogate în colesterol este bine să eviți AICI