Ce spune Traian Băsescu despre suspendarea lui Klaus Iohannis

Traian Băsescu crede că nu mai este posibilă suspendarea lui Klaus Iohannis sau a vreunui alt preşedinte al României. Traian Băsescu a fost suspendat de două ori din funcţia de preşedinte, însă rezultatul referendumurilor organizate nu au dus la demiterea sa.

02 mai 2016, 17:28
Ce spune Traian Băsescu despre suspendarea lui Klaus Iohannis

Traian Băsescu a fost întrebat la România TV dacă vede posibilă suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis şi încheierea mandatului acestuia înainte de termen, variantă vehiculată în diverse medii politice.

„Nu cred că se va mai pune vreodată problema suspendării preşedinţilor pentru că stau prost în sondaje sau pentru vreo încălcare a Constituţiei. Nu cred în poveşti cu suspendări”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a declarat, în exclusivitate la România TV, că până acumKlaus Iohannis „s-a calificat la locul de muncă” şi că începe să se comporte ca un preşedinte. El a criticat deplasările prea lungiale actualului preşedinte.

„Preşedintele Iohannis a avut un timp lung de adaptare până acum. Iohannis începe acum să facă ce trebuie să facă un preşedinte. În loc să meargă la Miami, cum s-a dus anul trecut, a stat acasă şi a participat la slujba de Înviere, chiar dacă nu este creştin-ortodox. Este un gest de apreciat. Apoi a mers în vizită la soldaţii români din Afganistan, a dat mâna cu ei, au ciocnit ouă. Cred că a intrat în atitudinea specifică unui preşedinte, prin gesturi simbolice”, a afirmat Traian Băsescu.

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre Klaus Iohannis: Începe să facă ce trebuie să facă un preşedinte