Ceaiul de usturoi: poţiunea magică pentru sănătate

Usturoiul este un super-aliment. Mâncat crud oferă multe beneficii. Dar, ce ai spune dacă ai face ceai de usturoi? Da, ceaiul de usturoi este perfect pentru a îmbunătăți starea de sănătate, plus că este foarte ușor de preparat.

14 mart. 2017, 09:21
Ceaiul de usturoi: poţiunea magică pentru sănătate

Usturoiul oferă organismului antioxidanți și proprietăți antibiotice, iar ceaiul de usturoi poate fi băut pe stomacul gol. Mai mult, usturoiul este un bun remediu pentru lupta împotriva infecțiilor și prevenirea agenților străini, cum sunt ciupercile, virusurile și bacteriile în organism, dar trebuie mâncat cu moderație.

Sfat: Consultă medicul pentru a ști dacă poți mânca usturoi pe stomacul gol. Pentru că, persoanele care suferă de anumite afecțiuni nu-l pot mânca crud.

Pentru ceaiul de usturoi ai nevoie de:
– 1-2 căței de usturoi
– 1 lingură de miere
– 1 lingură de suc de lămâie
– 1 lingură de ghimbir ras
– 250 ml apă

Mod de preparare:

Prima dată pui apa la fiert într-o oală mică. Tai usturoiul în felii mici, razi ghimbirul, pe care le adaugi apoi în apa care fierbe. Le lași să fiarbă timp de 15 minute la foc mic, după care îndepărtezi oala de pe foc și o mai lași încă 11 minute acoperită cu o farfurie. Strecori ceaiul într-o cană, în care adaugi sucul de lămâie și miere și te poți bucura de ceaiul delicios și aromat de usturoi.

Beneficiile ceaiului de usturoi
– Ceaiul de usturoi are capacitatea de-a accelera arderile, metabolismul, și de-a îmbunătăți starea de sănătate.
– Acest ceai este perfect pentru stimularea sănătății inimii, deoarece este îmbunătățită circulația sângelui, redus nivelul colesterolului și vasele de sânge dilatate.
– Dacă bei ceai de usturoi zilnic îmbunățești doza de vitamine A, B1 și 2, C și, bineînțeles, antioxidanții încetinesc procesul de îmbătrânire.

Iată aici ce trebuie să bei zilnic pentru a reduce nivelul colesterolului