Cei mai tineri vârstnici: Mihai Şora (99 de ani) îi urează La Mulţi Ani! lui Neagu Djuvara (100 de ani) pe Facebook

Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 99 de ani, i-a urat La Mulţi Ani! istoricului Neagu Djuvara, care joi, 18 august 2016, a împlinit 100 de ani. 

18 aug. 2016, 14:24
Cei mai tineri vârstnici: Mihai Şora (99 de ani) îi urează La Mulţi Ani! lui Neagu Djuvara (100 de ani) pe Facebook

Mihai Şora a folosit Facebook pentru a transmite urarea.

„Cred că Istoria – cu majusculă, o majusculă care nu este a trufiei, nici a impostației – se află aici: în rodul unor oameni care au izbutit să clădească România și au rămas în umbra zidirii lor, pentru că zidirea aceasta era mai importantă („to timiotaton“, cum ar spune Plotin) decât biata lor ființă de oase și carne.

Dar mai există și istoria – cu minuscula unei reușite editoriale, a unui isteț comerț cu presa și cu restul lumii: facere-desfacere-vânzare-cumpărare. La mulți ani, Neagu Djuvara, – cel mai îndemânatic scriitor al minusculei noastre istorii”, a scris filosoful Mihai Şora pe pagina lui de Facebook.

Istoricul şi scriitorul Neagu Djuvara a împlinit joi 100 de ani. Istoricul și diplomatul Neagu Djuvara s-a născut la 18 august 1916, în București, într-o familie de origine aromână așezată aici la sfârșitul secolului al XVIII-lea și care a dat țării mai mulți oameni politici, diplomați și universitari.

Citeşte şi: Neagu Djuvara împlineşte 100 de ani. Istoricul a luat parte la cele mai importante evenimente din istoria modernă a ţării