Cel mai controversat asasin plătit vrea să iasă din puşcărie. Cere revizuirea dosarului

Vitalie Proca, unul dintre cei mai mediatizaţi ucigaşi plătiţi ai ultimilor ani, a cerut revizuirea dosarului, după ce a fost condamnat la 21 ani și 8 luni de inchisoare.

30 oct. 2017, 09:01
Cel mai controversat asasin plătit vrea să iasă din puşcărie. Cere revizuirea dosarului

Pe 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul bucurestean Vitan, Vitalie Proca l-a împuşcat în cap şi în piept pe Răzvan Isailă, un tânăr de 26 de ani, pe care l-a confundat cu un interlop. Tânărul a supravieţuit, dar şi atentatorul a scăpat.

Ulterior s-a dovedit că Proca este ucigaş plătit, el având o tentativă de asasinat cu câteva luni în urmă şi la Londra. Pe 20 martie 2012, omul de afaceri rus Gherman Gorbunţov a fost împuşcat în plină stradă în Canary Wharf, unul din centrele financiare ale Londrei. Şi în acest caz victima a scăpat cu viaţă iar atentatorul nu a fost prins.

În februarie 2013, Vitalie Proca a fost reţinut de autorităţile ruseşti la Moscova, după ce Interpol a lansat un mandat internaţional pe numele său. Extrădat în România, el a fost condamnat la 21 de ani şi 8 luni de închisoare.

Potrivit România TV, Vitalie Proca solicită acum revizuirea dosarului, pe baza deciziilor luate de justiţie în ultimele săptămâni sperând să iasă mai repede din închisoare.