Cel mai inteligent fotbalist antrenat vreodată de Guardiola se retrage din activitate. Căpitanul lui Bayern e la final de carieră

Philipp Lahm, căpitanul echipei Bayern Munchen, a anunţat că se va retrage din activitate la finalul acestui sezon.

08 feb. 2017, 08:28
Cel mai inteligent fotbalist antrenat vreodată de Guardiola se retrage din activitate. Căpitanul lui Bayern e la final de carieră

„Voi continua să fiu un lider, voi da tot ce am mai bun în fiecare zi pe teren. Totul până la finalul sezonului, dar nu şi mai departe. Este clar pentru mine, la finalul sezonului mă voi retrage”, Philipp Lahm, în vârstă de 33 de ani.

Descris de tehnicianul spaniol Josep Guardiola că fiind „fotbalistul cel mai inteligent pe care l-am antrenat vreodată„, Lahm a jucat în week-end meciul 500 la Bayern Munchen, formaţie alături de care a câştigat şapte titluri, şase Cupe ale Germaniei, o Cupa a Ligii Germaniei, trei Supercupe ale Germaniei, o Ligă a Campionilor, o Supercupă a Europei şi o Cupa Mondială a cluburilor.

Cu echipa naţională a Germaniei, Philipp Lahm a câştigat Cupa Mondială în 2014, după care s-a retras din echipa reprezentativă.

Lahm mai are contract cu Bayern Munchen până în vara anului 2018. Fotbalistul discută în această perioadă cu oficialii clubului Bayern Munchen pentru a ocupa după retragere o funcţie în cadrul grupării. Germanul ar putea trece la conducerea centrului de formare sau la departamentul care se ocupă de transferuri.