Cel mai mare traficant de arme din România a fost eliberat în secret din puşcărie

Shimon Naor, cel mai mare traficant de arme din România, a fost eliberat în secret din închisoare la sfârşitul anului trecut. Israelianul a plecat din ţară  şi a petrecut sărbătorile de iarnă împreună cu familia sa.

15 ian. 2016, 11:19
Cel mai mare traficant de arme din România a fost eliberat în secret din puşcărie

Shimon Naor a fost arestat în 2010, la Paris, şi a fost adus în România, el având de executat aici o pedeapsă de 11 ani de închisoare, pentru trafic de arme. Deşi în ultimii ani a făcut mai multe cereri în instanţă pentru a fi eliberat, acestea i-au fost respinse, până la sfârşitul anului trecut, când judecătorii i-au acceptat cererea.

Admite cererea de liberare conditionata formulata de condamnatul NAOR SHIMON, de sub efectul pedepsei de 11 ani inchisoare, aplicata de Tribunalul Bucuresti, Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicare„, se arata in decizia instanţei, citată de cancan.ro. Procurorii nu au atacat decizia, iar Naor a fost eliberat înainte de Revelion.

În anii ’90, Shimon Naor era un prosper om de afaceri. Avea o firmă deschisă în România şi dublă cetăţenie, româno-israeliană. Potrivit anchetatorilor, Shimon Naor a fost contactat de mai multe firme din ţări supuse embargoului de armament, pentru a le livra fraudulos produse speciale.

Firma pe care o reprezenta în România avea ca obiect de activitate şi exportul de armament, astfel că avea contacte legale cu furnizorii români, respectiv regiilor autonome Romtehnica, Ratmil şi Arsenalul Armatei. Pentru a obţine licenţe de export a armamentului, Naor a contrafăcut certificatele de destinaţie. Aşa a reuşit să exporte armament în ţări aflate sub embargou.

Shimon Naor are dublă cetăţenie, română şi israeliană.