Cele mai frecvente vise şi de ce ne tulbură somnul noapte

Toţi oamenii au vise pe parcursul nopţii, indiferent dacă-şi amintesc sau nu când se trezesc. Dintre aceste vise, unele ne tulbură mai mult somnul decât altele. Ce înseamnă ele şi de ce le "trăim" atât de intens în somn?

RomaniaTV.net
31 ian. 2014, 08:33
Cele mai frecvente vise şi de ce ne tulbură somnul noapte

1. Visul cu paianjeni

Paianjenii isi construiesc panze complicate cu ajutorul carora isi prind prada. Ei sunt asociati cu manipularea, iar aparitia lor in vise indica faptul ca cel care viseaza este fie manipulat de cineva, fie este chiar manipulatorul. Ce poti deduce din visele cu paianjeni? In primul rand, intreaba-te daca cineva te manipuleaza in viata de zi cu zi sau macar incearca sa te influenteze intr-un anumit fel, in anumite situatii.

Citeşte şi SEMNIFICAŢIA VISELOR. Ce înseamnă când visezi pâine, bani, copii sau că zbori VIDEO

2. Visul in care suntem urmariti

Cand visam ca suntem urmatiri sau chiar fugariti, indiferent daca vedem cine face asta sau doar simtim o prezenta de care trebuie neaparat sa scapam in vis, inseamna ca subconstientul ne spune ca ne confruntam cu o problema sau o persoana pe care vrem sa le evitam. Pe de alta parte, poate insemna si faptul ca incercam sa negam, sa fugim de propriile sentimente si emotii care ne creeaza disconfort sau chiar durere si teama. Nu poti scapa de visele in care esti fugarit, decat daca iti confrunti temerea din viata reala.

3. Visul in care esti gol

Fie ca visezi ca esti complet gol, fie ca esti doar partial dezbracat, acest tip de vis indica faptul ca ai o impresie mai buna despre tine decat stii ca ar trebui in realitate. Visul in care esti gol nu are nimic sexual in el, ci pur si simplu te destabilizeaza ca om, te umileste, te reduce la o fiinta mai mica tocmai pentru ca, in viata reala, te consideri superior altora atunci cand nu ar trebui. Pe de alta parte, daca o persoana viseaza ca este aproape goala, dar poate un obiect vestimentar sau un accesoriu foarte evident, care atrage puternic atentia, inseamna ca aceasta sufera de timiditate sau ca este respinsa in anumite grupuri sau situatii, iar acel obiect foarte evident are rolul de a contracara senzatia de „inexistenta”, de „lipsa de importanta” pe care cel care viseaza o simte fata de sine.

Citeşte şi Semnificaţia viselor erotice pentru femei. Ce înseamnă când visezi că faci sex cu prieten?

4. Visul in care-ti cad dintii

In traditia populara, visul in care-ti cad dintii indica moartea cuiva. Daca te dor dintii in timp ce-ti cad, in vis, inseamna ca persoana care moare iti este apropiata, in timp ce lipsa durerii inseamna ca vei afla de decesul cuiva, dar nu vei fi afectat de veste. Dar semnificatia in traditia populara nu are nicio legatura cu ceea ce au stabilit specialistii in psihologie, psihanaliza si somnologie cu privire la semnificatia acestui vis. In opinia specialistilor, caderea dintilor in somn indica probleme in experientele emotionale ale celui care viseaza. In esenta, caderea dintilor inseamna o provocare in supravietuire din cauza incapacitatii de a manca generata de pierderea danturii. Asta inseamna ca cel care viseaza ca-i cad dintii se teme ca ar putea pierde ceva esential din viata lui care-i asigura traiul sau bunastarea emotionala.

5. Visul in care cazi

Multi dintre noi ne-am trezit la un moment dat „in cadere”, speriati si bulversati. Insa, pentru acest „vis”, exista o explicatie pur stiintifica. In timp ce ne scufundam in somn, sistemul nervos se linisteste, tensiunea si ritmul batailor inimii scad, iar aceste schimbari fizice care ne ajuta sa adormim pot declansa un vis in care cadem in gol. Acestia sunt framantati de pierderea controlului, caci in momentul in care cazi in gol pierzi controlul. Asta inseamna ca in viata reala ei se tem sa nu piarda controlul in anumite situatii.
 
Citeste continuarea pe lyla.ro.