Cele mai MURDARE locuri din casă: Tocătorul, de 3 ori mai murdar decât vasul de toaletă

Când vorbim de cele mai murdare locuri din casă, primul gând care ne vine în minte este baia, însă s-ar putea să ne înşelăm. Iată care sunt, de fapt, cele mai "toxice" locuri din casă.

15 mart. 2017, 08:39
Cele mai MURDARE locuri din casă: Tocătorul, de 3 ori mai murdar decât vasul de toaletă

O bucătărie obişnuită poate conţine de 100.000 de ori mai multe bacterii decât o baie. Potrivit unui studiu recent, tocătorul de bucătărie este cel mai murdar obiect pe care-l folosim cu regularitate, acesta având o acumulare de bacterii de trei ori mai mare decât vasul de toaletă.

Cel mai mare risc de a lua microbi dăunători din baie provine de la suprafeţe pe care oamenii le ating în mod uzual, precum mânerul pentru tras apa la toaletă, colacul de toaletă, robinetele şi mânerul uşii.

Totodată, studiul recomandă să curăţăm frecvent dormitoarele şi spaţiile de zi, care sunt locurile ideale pentru acumularea de praf, acarieni şi germeni, care cresc riscul de infecţii şi îmbolnăviri. Nu trebuie să uităm să dezinfectăm cel puţin o dată pe săptămână obiectele pe care punem mâna adesea, precum televizoarele, telecomenzile, telefoanele şi jucăriile copiilor.

Citeşte şi Acestea sunt cele mai murdare părţi ale corpului tău! Sigur nu te aşteptai la aşa ceva