Celebrii soldaţi de teracotă din China vin la Bucureşti, într-o expoziţie inedită: „Comorile Chinei”

Muzeul Naţional de Istorie din Capitală va prezenta, în luna aprilie, una dintre cele mai importante expoziţii din ţară, "Comorile Chinei". Printre obiectele expuse veţi putea vedea şi celebrii soldaţi de teracotă descoperiţi în mausoleul împăratului Qin Shihuang.

03 apr. 2013, 09:30
Celebrii soldaţi de teracotă din China vin la Bucureşti, într-o expoziţie inedită: „Comorile Chinei”

Expoziţia va fi deschisă în perioada 30 aprilie – 1 august, în intervalul orar 10:00 – 18:00. Veţi putea admira, printre altele, un vas din bronz din dinastia Shang târzie, un topor de jad din neolitic, soldaţi din teracotă proveniţi de la Muzeul de sit arheologic al Mausoleului Împăratului Qin Shihuang şi figurine de lut din dinastia Han.

„Proiectul expoziţional “Comorile Chinei” constituie cel mai amplu demers cultural şi cea mai mare expoziţie organizată de China într-un muzeu din România, reunind artefacte inestimabile provenind din 11 muzee şi instituţii culturale din Republica Populară Chineză. Reflectând natura atotcuprinzătoare şi inovativă a civilizaţiei chineze, această expoziţie oferă vizitatorilor o bună oportunitatede a aprecia din diferite perspective istorice profunzimea şi bogăţia culturii şi tradiţiilor chineze”, transmite Muzeul de Istorie.

Expoziţia a fost organizată în colaborare cu Centrul Naţional de Schimb de Patrimoniu Cultural din Republica Populară Chineză.

Figurină din teracotă reprezentând un general, Dinastia Qin (221 – 206 î. Chr.); Muzeul de sit arheologic al Mausoleului Împăratului Qin Shihuang, FOTO: Muzeul Naţional de Istorie a României