CERCETĂTORII AU RĂMAS MUŢI DE UIMIRE. A fost descoperit animalul care nu moare niciodată

Există pe planetă aceasta o vieţuitoare care, indiferent la ce condiţii este expusă, va supravieţui, trezindu-se la viaţa de fiecare dată.
Ionela Marcu
08 apr. 2015, 06:55
CERCETĂTORII AU RĂMAS MUŢI DE UIMIRE. A fost descoperit animalul care nu moare niciodată

Tardigradele suportă lipsa de gravitaţie, care în cazul altor forme de viaţă duce la umflarea corpurilor precum un balon, capilarele cedând şi sângele fierbând în vene, scrie onlinereport.ro. Acestea trec şi testul radiaţiilor, care ar face ca o vieţuitoare să-şi piardă cunoştinţa în 15 secunde, conform BBC.

Trimis în spaţiu, un astfel de grup de animale, nu mai mari de un mm lungime, nu doar că a supravieţuit (în mare parte), însă femelele au depus şi ouă. Mai mult, puii au fost perfect sănătoşi.

Citeşte şi A fost descoperit ADEVĂRUL CREAŢIEI. ADN-ul UMAN a fost adus pe Terra de către extratereştri

Tardigradele reuşesc să trăiască în cele mai extreme locuri de pe Terra. Au fost descoperite la o altitudine de 5.546 de metri, în Himalaya, în apele termale din Japonia, dar şi pe fundul oceanului, în Antarctica.

Aceste mici vietăţi pot fi fierte de 150 de grade şi îngheţate, şi vor scăpa cu viaţă. Probabil cel mai bine adaptate vietăţi de pe Pământ, tardigradele pur şi simplu iau în râs „adaptările” alor vieţuitoare de pe Terra. Au opt picioare, guri feroce, asemeni urşilor, dar în miniatură, cu dinţi ce te bagă în groază, dacă-i vezi la microscop. Dacă nu ar fi unele dintre cele mai mici animale din natură, ar fi chiar de speriat. Mărimea maximă la care ajung este de doar 1,5 mm, aşa că nu pot fi văzute decât la microscop.

Mişună pe Terra de 500 de milioane de ani

Semn că sunt perfect adaptate, au fost găsite fosile ale acestor vieţuitoare şi de acum 500 de milioane de ani. Au fost descoperite în 1773 de un pastor german, Johann August Ephraim Goeze. Abia trei ani mai târziu, un om de ştiinţă italian a descoperit şi super-puterile lor.

Lazzaro Spallanzani a adăugat apă rămăşiţei unei astfel de vieţuitoare şi a privit la microscop, scriind apoi despre descoperirile sale.

Chiar din 1702, un om de ştiinţă olandez, Anton van Leeuwenhoek, a descoperit că simplă adăugare a apei peste un fir de praf, aparent lipsit de viaţă, a reînviat micile vieţuitoare. În decurs de o oră de la acest „duş”, multe mici vieţuitoare au început să fie active.

S-a crezut iniţial că pot supravieţui fără apă luni întregi. Ulterior, s-a descoperit că pot rezista chiar zeci de ani. În cadrul unui experiment, au fost reînviate tardigrade dintr-o mostră de sol veche de 120 de ani, luată de la un muzeu.

Citeşte şi BAZĂ EXTRATERESTRĂ, descoperită în Himalaya. Comunicatul OFICIAL al autorităţilor din India şi China

Cum reuşesc aceste mici animale să nu moară în perioada în care apa nu e de găsit? Pur şi simplu îşi retrag capul şi picioarele şi intră într-o stare ce seamănă cu moartea. Rata metabolismului se menţine la 0,01% din cea normală, aşa reuşind să supravieţuiască atâta amar de vreme. În momentul în care intră în contact cu apa, micile corpuri prind din nou viaţă.

În ceea ce priveşte temperaturile extreme pe care le poate suporta, experimentele au arătat că îşi revine fără probleme după ce sunt încălzite la 151 de grade Celsius, dar şi după ce stau la temperaturi de minus 200 de grade timp de 21 de luni sau chiar în nitrogen lichid, la minus 253 de grade, în aceste condiţii rezistând timp de 26 de ore. Rezistă, timp de opt ore, şi dacă stau în heliu lichid, la temperaturi de minus 272 de grade Celsius. Îşi revin imediat ce dau de apă.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Top 5 zodii cu o vară de vis. Le așteaptă doar zile bune
Capital.ro
Minorii sub 18 Ani au strict interzis. S-a dat ordin în România. Nu mai este permis
Playtech.ro
SCANDAL! Iulia Vântur s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC au scăpat pe internet, Salman Khan le vrea ȘTERSE!
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbare uriașă pentru toții pensionari. Vor putea face asta pentru prima dată
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Obligatoriu pentru asociațiile de proprietari. Toți administratorii de bloc sunt obligați
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'