Cetăţeni din Afganistan şi Tadjikistan, prinşi când voiau să treacă ilegal frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au reţinut doi cetăţeni din Afganistan şi Tadjikistan, călăuziţi de un bărbat din Republica Moldova, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

21 apr. 2018, 09:32
Cetăţeni din Afganistan şi Tadjikistan, prinşi când voiau să treacă ilegal frontiera

Doi cetăţeni, din Afganistan şi Tadjikistan, călăuziţi de un bărbat din Republica Moldova, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au  fost prinşi la Sighetu Marmaţiei. Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar bărbatul care îi călăuzea pentru trafic de migranţi.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, pentru control, pe comunicaţia Dorolţ-Dara, judeţul Satu Mare, un autoturism marca Volkswagen Passat, cu număr de înmatriculare specific Lituaniei, condus de către cetăţeanul D. B., de 24 de ani, din Republica Moldova.

În autoturism se mai aflau în calitate de pasager V. I. de 23 de ani, tot din Republica Moldova, dar şi doi bărbaţi de origine afro-asiatică, care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Citeşte şi O femeie siriană cu patru copii şi o călăuză turcă, prinşi când încercau să intre ilegal în România din Bulgaria

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două persoane de origine afro-asiatică sunt cetăţeni din Afganistan şi Tadjikistan, ambii de 22 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal graniţa, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen.

Conducătorul autoturismului D. B. din Republica Moldova este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru trafic de migranţi, iar cei doi cetăţeni de origine afro-asiatică pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalul anchetei să fie luate masurile legale ce se impun.