CFR anunţă că viteza trenurilor va fi redusă cu 20-30 kilometri din cauza temperaturilor ridicate

CFR informează că începând de marţi şi până la sfârşitul săptămânii, când meteorologii au prognozat temperaturi maxime cuprinse între 37 şi 39 de grade în aer, în majoritatea regiunilor ţării, au fost luate măsuri speciale pentru desfăşurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă. Dacă temperatura în şină va depăşi 50 de grade, pe tronsoanele unde situaţia o impune, viteza de circulaţie a trenurilor va fi redusă cu 20-30 km/h faţă de cea normală.

01 aug. 2017, 14:44
CFR anunţă că viteza trenurilor va fi redusă cu 20-30 kilometri din cauza temperaturilor ridicate

Astfel, potrivit CFR SA, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare face revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenţionare de cod galben si cod portocaliu de canicula, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei.

„În intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 de grade, pe tronsoanele unde situaţia o impune se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. Menţionăm faptul că aceaste măsuri respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situaţii speciale”, precizează CFR SA într-un comunicat de presă.

De asemenea, CFR SA avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce tronsoane va fi luată această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie sau care urmează să circule în ziua respectivă despre condiţiile de trafic.

Alte măsuri speciale mai vizează însoţirea trenurilor cu personal de specialitate, pentru identificarea potenţialelor pericole, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină, avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) şi transmiterea operativă a intervalelor de staţii unde trebuie să reducă viteza de circulaţie.

Reprezentanţii CFR recomandă călătorilor, în special, celor cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecţiuni medicale, să ceară informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor în staţiile CFR sau la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a luat sau vrea să ia bilet, să aibă o sticlă cu apă şi medicamente necesare în situaţii de urgenţă.

De asemenea, dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să anunţe imediat personalul de tren, mai precizează CFR.

Citeşte şi CNAIR: Miercuri şi joi circulaţia maşinilor cu masa mai mare de 7,5 tone ar putea fi restricţionată, din cauza caniculei