CFR Călători are concurenţă serioasă. O companie introduce un tren de lux pe linia Bucureşti-Arad

Compania AstraTranscarpatic va intra pe piața transportului feroviar în câteva zile, în competiție directă cu CFR Călători, în programul de dezvoltare al companiei aflându-se mai multe curse de lux pentru vestul țării și chiar în extern, către Viena.

05 ian. 2017, 16:11
CFR Călători are concurenţă serioasă. O companie introduce un tren de lux pe linia Bucureşti-Arad

Compania a început probele cu un tren complet românesc care va opera pe ruta Arad-București și va oferi condiții de lux. Cursele comerciale vor fi introduse pe ianuarie 2017. Potrivit patronului companiei, preţul unui bilet de călătorie nu va fi mai mare decât cel al concurentului CFR Călători.

Compania intenţionează să opereze pe mai multe linii, inclusiv în afara ţării, având în vedere că vagoanele sunt omologate să circule în UE.

Vrem să mai deschidem încă cel puţin trei linii. Una este Timişoara – Baia Mare. Din trimestrul al treilea urmează Timişoara – Viena. Pentru a treia linie, încă analizăm să vedem ce trasee sunt mai ocupate„, a declarat Valer Blidar, şeful Astra Vagoane Călători Arad, pentru economica.net.

Citeşte şi LISTA trenurilor CFR ce vor fi ANULATE din cauza vremii. Se va circula în condiţii de iarnă în perioada următoare

În ceea ce priveşte noul brand de vagoane fabricate la Arad, Valer Blidar susţine că nu mai există unele ca acestea în Europa. „Nu circulă vagoane mai moderne nicăieri în Europa. Vagoanele de dormit au inclusiv duşuri la noi. O cuşetă nu are mai mult de patru locuri. Oamenii vor fi serviţi ca în avion, cu sendvişuri„, a detaliat Valer Blidar.