CFR: peste 70% din vagoanele şi automotoarele utilizate sunt dotate cu sisteme de climatizare

CFR Călători anunţă că peste 70% din cele 1.200 de vagoane şi automotoare pe care le utilizează sunt dotate cu sisteme de climatizare, iar vagoanele din compunerea trenurilor InterRegio din programul Trenurile Soarelui, care circulă spre şi dinspre litoral, au astfel de sisteme.

29 iun. 2017, 10:50
CFR: peste 70% din vagoanele şi automotoarele utilizate sunt dotate cu sisteme de climatizare

CFR precizează că instalaţiile de climatizare sunt verificate înainte de plecarea trenurilor în cursă pentru evitarea defectărilor pe parcursul călătoriei.

Citeşte şi Cel mai cald loc de pe PLANETĂ. Ţara care se sufocă sub o CANICULĂ de 54 de grade Celsius

În cazul în care componentele electronice ale instalaţiilor de climatizare se defectează, se încearcă repararea acestora, iar dacă nu este posibil, se retrag vagoanele din compunerea trenurilor şi se redistribuie pasagerii în celelalte vagoane din tren.

„La temperaturi care pot depăşi 50 de grade Celsius la nivelul şinei, pot apărea situaţii neprevăzute şi disfuncţionalităţi ale componentelor electronice ale instalaţiilor de climatizare care îşi întrerup neprogramat funcţionarea în parcurs. Atunci când există asemenea cazuri, se iau măsuri operative de remediere dacă este posibil, în caz contrar, de retragere a vagoanelor din compunerea trenurilor şi de redistribuire a pasagerilor în celelalte vagoane din tren”, se arată în comunicatul transmis de CFR Călători.