Chicago Cubs a rupt „blestemul caprei lui Billy”. După 108 ani este din nou cea mai bună echipă de baseball din SUA

Chicago Cubs a câştigat, miercuri, pentru prima dată după 108 ani World Series, finala Ligii Nord-Americane de Baseball, performanţă după care presa internaţională a scris că formaţia din Chicago "a rupt blestemul caprei lui Billy".

03 nov. 2016, 07:45
Chicago Cubs a rupt „blestemul caprei lui Billy”. După 108 ani este din nou cea mai bună echipă de baseball din SUA

Chicago Cubs s-a impus în meciul şapte al finalei, la Cleveland, în faţa echipei locale Cleveland Indians. „Chicago Cubs a pus capăt «Blestemului caprei lui Billy» şi a pus capăt unei aşteptări de 108 ani”, a scris agenţia Reuters, citată de News.ro.

Cubs mai are în palmares două trofee World Series, obţinute în 1907 şi 1908. „Ultima dată când Chicago Cubs a obţinut trofeul preşedinte era Theodore Roosevelt, femeile nu aveau drept de vot, nu existau coduri poştale şi uscătoarele de păr nu fuseseră inventate„, a scris şi BBC.

În 1945, un emigrant grec, Billy Sianis, proprietarul Billy Boat Tavern, a fost prezent împreună cu capra sa la un meci din World Series de pe teren propriu al echipei Chicago Cubs, disputat pe Wrigley Field. Înainte de terminarea jocului, lui Sianis i s-a cerut însă să părăsească incinta din cauza mirosului neplăcut al caprei. Sianis a plecat, însă nu înainte de a blestema echipa spunând că nu se va mai impune niciodată în World Series. De atunci, Chicago Cubs nu a mai obţinut rezultate semnificative.