China condamnă testul cu rachetă al Coreei de Nord: Phenianul să înceteze orice acţiune

China condamnă recentul test balistic al Coreei de Nord şi îşi exprimă preocuparea faţă de activităţile nucleare ale regimului de la Phenian, a declarat, miercuri, Geng Shuang, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

RomaniaTV.net
29 nov. 2017, 17:27
China condamnă testul cu rachetă al Coreei de Nord: Phenianul să înceteze orice acţiune

”China îşi exprimă preocupările şi opoziţia faţă de activităţile balistice ale Coreei de Nord. Sunt prevederi clare cu privire la programul balistic al Coreei de Nord prevăzute în rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, potrivit Mediafax.

”China îşi doreşte ca Phenianul să înceteze orice acţiune care ar putea duce la escaladarea tensiunilor în Peninsula Coreea”, a mai spus Shuang, adăugând că toate statele ar trebui să acţioneze precaut pentru a menţine pacea şi securitatea în regiune.

Coreea de Sud avertizează că Phenianul s-ar pregăti să întreprindă un nou test nuclear

Coreea de Nord a testat, marţi, o rachetă balistică intercontinentală cu rază lungă de acţiune, care a zburat aproximativ 1.000 de kilometri şi a aterizat în Marea Japoniei. Coreea de Nord nu mai efectuase niciun test balistic de 75 de zile. La 15 septembrie, Phenianul a lansat o rachetă balistică pe deasupra Japoniei, proiectilul căzând în Oceanul Pacific, după 3.700 de kilometri parcurşi. La 3 septembrie, Coreea de Nord a efectuat al şaselea test nuclear.

Citeşte şi Rex Tillerson: SUA condamnă lansarea unei rachete intercontinentale de către Coreea de Nord