Chiricheş pleacă din Premier League. Tottenham a acceptat oferta turcilor, dar îl vinde în pierdere

Tottenham şi Galatasaray Istanbul s-au înţeles la bani în ceea ce priveşte tranzacţia al cărei suvbiect este fundaşul român Vlad Chiricheş. Englezi vor lua pe Chiricheş cu 2,5 milioane euro mai puţin decât i-au plătit Stelei pe el, în august 2013.

14 iul. 2015, 07:57
Chiricheş pleacă din Premier League. Tottenham a acceptat oferta turcilor, dar îl vinde în pierdere

Vlad Chiricheş a jucat în ultimul sezon doar în 12 partide pentru Tottenham în competiţiile interne şu doar cinci meciuri în cupele europene, de un transfer al său de la gruparea londoneză vorbindu-se imediat ce pe banca tehnică a londonezilor a fost instalat, vara trecută, Mauricio Pocchetino.

Citeşte şi Vlad Chiricheş, primul gol pentru Tottenham, în Cupa Angliei. Românul a marcat după un corner VIDEO

Dacă ar fi fost numai după antrenorul argentinian probabil că Vlad Chiricheş ar fi fost îndepărtat de mult de la echipă, dar oficialii lui Tottenham au ţinut la preţ, dat fiind că au plătit o sumă exorbitantă pentru fotbalist, 9,5 milioane de euro, în august 2013. Astfel, în iarnă au respins oferta Romei de a-l împrumuta pentru şase luni, contra sumei de 500.000 euro, iar zilele trecute au respins o ofertă de cumpărare făcută de Galatasaray, în valoare de cinci milioane de euro. Recent, turcii au venit cu o altă ofertă pentru Chiricheş, în valoare de şapte milioane de euro, acceptată de această dată de şefii lui Tottenham.

La sfârşitul săptămânii a avut loc o nouă rundă de negocieri între cele două cluburi şi, conform presei din Anglia, turcii au acceptat să plătească şapte milioane de euro pentru Vlad Chiricheș. Galatasaray i-a oferit lui Vlad Chiricheş un salariu de 55.000 de euro pe săptămână, sumă cu care ar fi de acord fundașul central, mai ales că taxele în Turcia sunt mai mici decât cele din Anglia. Tranzacția dintre cele două cluburi și înregimentarea lui Chiricheș la Galatasaray urmează să se producă în aceaastă săptămână.