Chirurgii din Cluj, obligaţi de judecători să consulte pacienţii de la urgenţe. Medicii dăduseră spitalul în judecată

Chirurgi de elită din Cluj sunt obligaţi de judecători să consulte sau să opereze pacienţii care ajung la Urgenţe. Medicii de la Clinica de Ortopedie trebuie să meargă şi la UPU să consulte persoanele care au multiple traumatisme în urma unor accidente cumplite.

11 iul. 2016, 08:01
Chirurgii din Cluj, obligaţi de judecători să consulte pacienţii de la urgenţe. Medicii dăduseră spitalul în judecată

Judecătorii au decis ca acţiunea sindicatului Solidaritatea Sanitară Cluj, care a dat în judecată Spitalul Clinic Judeţean, în numele a şapte medici chirurgi, pentru anularea unui ordin intern, nu poate fi admisă deoarece orice medic din România care are drept de liberă practică nu poate refuza acordarea de îngrijiri medicale unor pacienţi, chiar dacă este de gardă la alt spital.

Scandalul a pornit după ce mai mulţi medici chirurgi de la Clinica de Ortopedie din Cluj Napoca, unitate medicală subordonată Spitalului Judeţean Cluj, au refuzat să facă parte din echipele pluridisciplinare de medici, care sunt constituite în cazul unor politraume, la cazuri survenite în urma unor accidente grave.

Chirurgii ortopezi au ajuns până acolo încât au dat în judecată Spitalul Județean Cluj pentru anularea ordinului intern.