Cinci lucruri pe care ar trebui să le ştii despre LOVITURILE LA CAP

Este vară, copiii sunt în vacanţă, se joacă, iar accidentele se pot întâmpla oricând. Dacă juliturile şi zgârieturile sunt o nimica toată, o atenţie deosebită ar trebui să acorzi loviturilor la cap. Iată câteva lucruri pe care este nevoie să le ştii atunci când copilul tău s-a lovit la cap.

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 05:42
Cinci lucruri pe care ar trebui să le ştii despre LOVITURILE LA CAP

Nu intra în panică

Chiar dacă lovitura la cap pare destul de gravă, nu intra în panică. Îţi vei agita şi mai tare copilul. Tot ce trebuie să faci să vă calmaţi, şi tu şi copilul, astfel încât să poţi examina corespunzător rana şi să-ţi dai seama ce trebuie făcut mai departe. Orice sângerare în urma unei lovituri la cap ar trebui să se oprească după 10 minute. Dacă nu s-a întâmplat asta, înseamnă că este posibil să fie nevoie de câteva copci, aşa că mergi de urgenţă la doctor.

Uită-te după cucuie

Cel mai des, loviturile la cap produc cucuie. Nu trebuie să-ţi faci griji prea mari, o pungă de gheaţă sau o compresă cu apă rece puse deasupra loviturii vor calma durerea şi vor avea efect antiinflamator.

Vomită?

De obicei, după o lovitură la cap, copiii vomită o singură dată. Însă dacă acest lucru se repetă, mergi la urgenţe. Acolo va fi supus unor teste pentru ca medicii să se asigure că totul este în regulă.

Are scurgeri de fluid din nas sau urechi?

Indiferent dacă este sânge sau lichid limpede, nu încerca să opreşti această scurgere de fluide. Pune o cârpă curată în jurul zonei afectate şi mergi de urgenţă la doctor.

A adormit?

Dacă în urma unei lovituri la cap, indiferent de vârstă, copilul adoarme, nu e o problemă, mai ales dacă toate semnele vitale sunt normale. Însă dacă nu-l poţi trezi din somn, atunci trebuie să te îngrijorezi.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro