Cinci oameni au murit în urma ploilor musonice care au paralizat metropola Mumbai

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața în urma ploilor torențiale înregistrate în metropola indiană Mumbai, informează AFP.

RomaniaTV.net
30 aug. 2017, 09:28
Cinci oameni au murit în urma ploilor musonice care au paralizat metropola Mumbai

Capitala economică a Indiei se confruntă de marți cu precipitații musonice extrem de violente, care au inundat străzile și au paralizat acest oraș de 20 de milioane de locuitori, situat pe coasta de vest a țării.

Cinci persoane au murit în inundațiile înregistrate în Mumbai. Patru dintre acestea printre care doi copii, și-au pierdut viața din cauza prăbușirii unui zid într-un cartier mărginaș al orașului, iar o persoană a murit electrocutată, a declarat pentru AFP Tanaji Kamble, un oficial guvernamental local. 

Situația s-a ameliorat miercuri și pare să revină la normal, însă școlile și numeroase birouri au rămas închise.

Marți cei care circulau pe unele artere ale orașului s-au trezit scufundați până la brâu în șuvoaiele pline de noroi, iar apa a intrat în interiorul mașinilor prin podea. 

Autoritățile au fost nevoite să închidă sistemul de transport feroviar care transportă milioane de oameni în fiecare zi.

Recentele fenomene meteorologice au amintit locuitorilor de inundațiile din 2005, în urma cărora și-au pierdut viața o mie de oameni.

Musonul a făcut în acest an peste 1.200 de victime pe subcontinentul indian.