Cine este soția părintelui Vasile Ioana. Sunt căsătoriți de 26 de ani. ”E deșteaptă și frumoasă”

Părintele Vasile Ioana este printre cei mai iubiți preoți din România. Are o poveste de viață impresionantă și e un preot atipic: îi place să facă sport, iubește muzica rock și uneori se destinde cu un gin tonic.

20 mai 2023, 11:15
Cine este soția părintelui Vasile Ioana. Sunt căsătoriți de 26 de ani. ”E deșteaptă și frumoasă”

Părintele Vasile Ioana e un familist convins care își iubește foarte mult soția și copiii.

”Bine ar fi și să faci, și ce zice popa. Eu sunt familist, îmi iubesc nevasta, copiii, merg cu bicicleta, fac sport. Îmi doresc din toată inima ca sintagma „Să nu faci ce face popa” să se schimbe, în timp. Există popi și preoți. Cine e popa? Ăla pentru care nu contează, el își face treaba, tu la fel, e nașpa! Preotul pune suflet, îl iubește pe om”, a afirmat părintele în debutul emisiunii ”Da Bravo”, podcast-ul lui Mihai Bobonete.

Citește și Traumele din copilăria preotului Vasile Ioana: „Mă rugam la Dumnezeu să mă ia din iadul acela”

Părintele Vasile Ioana e căsătorit de un un sfert de secol cu soția lui pe care o respectă și căreia îi poartă o admirație deosebită.

Vasile Ioana: Mă gândesc cum s-o cuceresc pe nevastă-mea

”Cum întreţinem focul iubirii? Unde greşim, de fapt, noi, bărbaţii? Le cucerim, că noi suntem vânători, ne uităm la pradă, dar, de fapt, adevăru-i că ele ne vânează pe noi, dar aflăm mai târziu asta. Le cucerim, le luăm de neveste şi după aia uităm să le mai cucerim. Ea e acasă cu copiii, cu teraba ei, tu ai treaba ta.

Eu am 50 de ani, 26 de ani de căsnicie, dar şi astăzi mă gândesc cum s-o cuceresc pe nevastă-mea. Că ea e şi teolog, şi psiholog, are două masterate în psihologie, nu poţi s-o cucereşti chiar uşor, se prinde repede dacă e vreo vrăjeală.

E deşteaptă, e frumoasă, n-ai nicio şansă să-ţi ascunzi gândurile. Mă vede şi de la uşă mă întreabă: ce ai, ce-i în capul tău? N-am cum să mă ascund, îmi citeşte gândurile. Dar şi eu le citesc pe ale ei. O văd de când coboară în parcare, aud dacă trânteşte uşa la maşină. Îmi dau seama imediat, bă, asta e nervoasă.

Dar la noi nu există dispute care să-i deranjeze pe copii, noi avem discuţii în contradictoriu, ea nu vine întoarsă pe dos, doar dacă are la serviciu probleme, că ea e psiholog de copii şi are cazuri din astea grave cu copii cu probleme de sănătate şi e dramatic. Cumva, şi pe tine te mişcă puţin şi atunci trebuie să ai capacitatea să ieşi din asta şi să intri în rolul de soţ”, a mărturisit părintele Vasile Ioana.

Citește și Preotul Vasile Ioana explică de ce sărbătorirea Sfântului Valentin de către cuplurile necăsătorite este un păcat uriaş: „Este sfântul iubirii legiuite, nu al iubirii desfrânate”