Cine se află în spatele clubului Rapid înfiinţat de Primăria Sectorului 1. Este un afacerist controversat

Primăria Capitalei şi cea de la Sectorul 1 au decis să înfiinţeze Academia Rapid, club ce va folosi marca echipei de fotbal, până ce aceasta va fi scoasă la licitaţie. În spatele noului club va fi însă Gruia Stoica, un controversat om de afaceri.

30 aug. 2017, 18:39
Cine se află în spatele clubului Rapid înfiinţat de Primăria Sectorului 1. Este un afacerist controversat

Dan Tudorache, edilul Sectorului 1, a decis să ia în piept problema viitorului Rapidului. Tudorache a decis să înfiinţeze un nou club de fotbal, care va intra în licitaţia pentru marca Rapid. Până atunci, Academia Rapid va putea folosi marca în meciurile din Liga a 4-a, acolo unde a fost înscrisă în această vară.

În spatele acestui proiect este însă un puternic om de afacer. Este vorba despre Gruia Stoica, cel care în trecut a încercat să cumpere clubul Rapid de la George Copos. Informaţia a fost confirmată de Daniel Niculae, care este implicat în noul proiect, alături de Daniel Pancu: „Veţi vedea sponsorii la primul meci şi atunci vor apărea. Nu văd nimic în neregulă dacă este transparenţă totală, chiar dacă e o firmă a domnului Gruia Stoica”, a declarat Daniel Niculae la DigiSport.

Gruia Stoica este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, cu o avere estimată la aproximativ 400 de milioane de euro. Este un apropiat al PSD-ului, şi-a început afacerile cu colectarea de fier vechi şi a ajuns stăpânul transportului de marfă pe căile ferate, după ce a înfiinţat Grup Feroviar Român. În trecut, a încercat să achiziţioneze şi CFR Marfă – companie pe care este acuzat că a „căpuşat-o” – dar negocierile nu s-au încheiat cu succes.

În trecut, Gruia Stoica a încercat că cumpere clubul Rapid de la George Copos, însă n-a avut succes nici în această afacere. În prezent, Gruia Stoica se află în spatele gratiilor, unde ispăşeşte o pedeapsă de patru ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru trucarea unei licitaţii publice. Gruia Stoica a fost sau este însă anchetat de DNA în mai multe dosare penale, pentru evaziune fiscală, spălar de bani sau fals în înscrisuri.